17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- LiesselBijgebouw gesloten aan de Garst in Liessel

Bijgebouw gesloten aan de Garst in Liessel

De politie heeft op 6 oktober 2017 in een bijgebouw aan de Garst in Liessel een illegale bedrijfsmatige hennepknipperij aangetroffen. Op grond van de Wet Damocles heeft de burgemeester van Deurne besloten om het bijgebouw te sluiten voor een periode van drie maanden. 

Aan de eigenaar van het bijgebouw is eerst een brief gestuurd waarin het voornemen tot sluiting werd aangekondigd. De eigenaar kreeg de mogelijkheid hierop een zienswijze (reactie) in te dienen, maar heeft daar geen gebruik van gemaakt. Hierop is de burgemeester overgegaan tot de daadwerkelijke sluiting.

Gebouw is gesloten en verzegeld

Het bijgebouw is op maandag 20 november gesloten en verzegeld en mag gedurende drie maanden door niemand gebruikt of betreden worden.

Wet Damocles

Volgens de Wet Damocles (artikel 13b van de Opiumwet) heeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen, lokalen of erven waar verdovende middelen worden verkocht, verhandeld, verstrekt, afgeleverd of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten. De burgemeester past het Damoclesbeleid toe ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat en als middel tegen de ondermijnende criminaliteit in Brabant.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen