9 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneBijzondere activiteiten in kader van Deurne 1300 jaar

Bijzondere activiteiten in kader van Deurne 1300 jaar

Dir jaar bestaat Deurne 13 eeuwen. Dat wordt gevierd met leuke activiteiten. Ter gelegenheid van Deurne 1300 zijn er mooie exposities te zien, je kunt een fotoroute en cultuurroutes lopen.

In de Sint Willibrorduskerk wordt het Tapijt van Deurne tentoongesteld, een 20 meter lang wandkleed met 40 taferelen die de geschiedenis van Deurne vanaf de laatste ijstijd verbeelden. Geborduurd door de Paramentengroep van de parochie Heilige Willibrord. In de kerk zijn ook voorwerpen te zien en teksten van de Heemkundekring. Geopend van zondag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur. Een speciaal boek over het Tapijt is zojuist verschenen en verkrijgbaar bij de kerk, boekhandel Berkers en VVV Deurne.

Fotoroute Deurne 1300 jaar
Een buitenexpositie met 50 foto’s en verhalen is te zien in etalages in het centrum van Deurne. Aan de hand van foto’s -door fotoclub Optika- van bijzondere gebouwen en haar bewoners toont de Tijdlijn 1300 jaar geschiedenis. Gratis routefolder verkrijgbaar bij VVV Deurne.

Expositie Keigaaf! De Peelrandbreuk
Dwars door Deurne, vlakbij de Ossenbeemd, loopt de Peelrandbreuk, een geologische breuklijn. Hoe is de Peelrandbreuk ontstaan? Hoe kan het dat het water aan de hoge kant van de breuk blijft? Je ontdekt het bij de Ossenbeemd. Een leuke expo met de interactieve video Onderland, de eerste waterleiding van Deurne, afdrukken (lakprofielen) van de breuk en bijzondere voorwerpen zoals haaientanden en zwerfstenen. Te zien van 9 juni tot en met 31 oktober op zondag tot en met vrijdag, tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

13 eeuwen Deurne in De Wieger en de museumtuin
Vanaf 23 juni verbeeldt Jeanne Melief, met haar project ‘Worteling’ met gekleurd glas, het verhaal van 1300 jaar Deurne op een dode eikenstam in de museumtuin. De expositie ‘Kijk nou eens! Archeologische vondsten van Hendrik Wiegersma’ is een mooie manier om te laten zien hoe oud Deurne eigenlijk al is en wat de vondsten vertellen over het leven van toen. Reserveren voor museumbezoek is nodig via www.dewieger.nl. Openingstijden: woensdag tot en met zondag, van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Wandelroutes van de cultuurparade
Door Leef!Deurne zijn een zestal cultuurroutes uitgezet door de gemeente Deurne, waarbij je onderweg leert over de geschiedenis van Deurne en de lokale culturele verenigingen. Je kunt de routes lopen via de gratis app Izi.Travel. Kijk voor info op www.leefdeurne.nl/cultuurparade1

Lettermagneet Deurne
Ter gelegenheid van het themajaar ontwikkelde VVV Deurne dit souvenir. In de uitgesneden letters zie je de ‘skyline’ van Deurne met afbeeldingen van historische locaties. Exclusief verkrijgbaar bij VVV Deurne.

Foto: VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen