15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneBoekhandel Hub Berkers in Deurne sluit deuren na 46 jaar

Boekhandel Hub Berkers in Deurne sluit deuren na 46 jaar

Al 46 jaar is het een begrip in Deurne; Kantoorboekhandel Hub Berkers aan de Stationsstraat 42. Maar daar komt over een maand of twee een einde aan want Geert Berkers en zijn vrouw Marij stoppen met de winkel en gaan met pensioen, geven ze aan tegenover het ED.

Het pand is inmiddels verkocht, mogelijk komen er appartementen in plaats van de boekhandel. Zoon Leon Berkers die als bedrijfsleider werkt in de winkel van zijn ouders, wil proberen om ergens anders in het centrum een kleinere boekwinkel te beginnen.

Filiaal Deurne
De liefde voor de combinatie van ondernemen en boeken zat er bij Geert al vroeg in. Nadat hij een tijdje had gewerkt bij V&D in Helmond, maakte hij de overstap naar de schilderswinkel en boekenhandel van vader Hub in Asten. Hij werkte daar samen met zijn broer en zus. In 1976 opende vader Hub een filiaal in Deurne, van de toen al twintig jaar bestaande boekhandel Berkers in Asten. Hier ging Geert aan de slag en later werd de winkel in Deurne volledig zelfstandig onder leiding van Geert. Zijn broer nam rond dezelfde tijd het filiaal in Asten over.

Fietsvierdaagse De Peel
Hub Berkers is niet alleen bekend in Deurne vanwege zijn boekwinkel. Hij is ook medeoprichter van de Fietsvierdaagse De Peel die startte in 1975. Daarnaast is hij van 1983 tot 1993 voorzitter van de winkeliersvereniging in Deurne geweest en is hij actief binnen de Stichting Centrummanagement Deurne en de ondernemersvereniging Deurne.

VVV
Jarenlang was in de boekhandel van Berkers ook een steunpunt van de VVV gevestigd. In 1997 verliet de VVV de winkel omdat ze een eigen kantoor kregen buiten de boekwinkel. Voordat Deurne een VVV had, was Geert zelf beheerder van de informatiepost van de VVV.

25-jarig bestaan
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Boekhandel Hub Berkers is er in 2001 het boekje ‘Deurne zo was het’ uitgebracht. Hierin staan afbeeldingen uit de geschiedenis van Deurne die nog niet eerder op een of andere manier in boekvorm waren verschenen. De prentbriefkaarten werden geselecteerd en van teksten voorzien door René Martens en Frans Gloudemans.

Lintje
In 2006 kreeg Geert Berkers een Koninklijke onderscheiding en werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg het lintje onder andere voor zijn inzet voor het ondernemersklimaat in Deurne uit handen van de toenmalige burgemeester Gerard Daandels.

De winkel van Geert en Marij Berkers kreeg in 2013 nog een flinke make-over en er werd toen ook een ING-servicepunt in de boekhandel gerealiseerd voor bankzaken.

Foto: Ton Hartjens/Kantoorboekhandel Hub Berkers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen