26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneBoeren vanuit Liessel onderweg naar Stroe voor protest tegen stikstofplannen

Boeren vanuit Liessel onderweg naar Stroe voor protest tegen stikstofplannen

Honderden boeren uit Oost Brabant en Noord-Limburg hebben zich woensdagochtend rond 4.00 uur in Liessel verzameld. Net als op andere plekken in heel het land maakten ze zich klaar voor de rit naar Stroe waar vandaag boeren uit het hele land bijeenkomen om te protesteren tegen de voorgenomen stikstofplannen.

Rond 6.00 uur arriveerden ze in Eindhoven waar andere collega’s uit de regio aansloten om koers te zetten in noordelijke richting. Politie was aanwezig om er voor te zorgen dat de deelnemers aan de protestactie de binnenwegen zouden gebruiken en niet de snelwegen maar uiteindelijk gedoogde de politie het rijden op de snelweg.

Verkeersmaatregelen
In het buitengebied van Stroe waar de eerste boeren rond 10.00 uur aankwamen, zijn uit voorzorg verschillende verkeersmaatregelen getroffen en sluiten scholen hun deuren vandaag. De gemeente Barneveld heeft inwoners en bedrijven aangeraden woensdag thuis te blijven.

Twintigduizend
De boerenactiegroepen verwachten dat het aantal deelnemers bij het protest tegen de stikstofmaatregelen tot een aantal van wel twintigduizend kan oplopen. Ook Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor een zeer zware ochtend- en avondspits omdat boeren dan vanuit alle windstreken in de ochtend naar het protest trekken en daarna weer huiswaarts keren.

Alcoholverbod
In Stroe en het omliggende buitengebied geldt een dag lang een alcoholverbod. Mensen mogen tijdens de dag van het protest ook geen aangebroken verpakkingen met alcoholhoudende drank bij zich hebben.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen