23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneBoerenprotesten in Deurne nemen nieuwe vorm aan; omgekeerde vlaggen op wegdek geschilderd

Boerenprotesten in Deurne nemen nieuwe vorm aan; omgekeerde vlaggen op wegdek geschilderd

Op verschillende plaatsen in de gemeente Deurne zijn als protest omgekeerde Nederlandse vlaggen geschilderd op het openbare wegdek. Eerder werden vlaggen en boerenzakdoeken aan lantaarnpalen opgehangen, dit keer zijn de uitingen met een spuitbus op de rijbaan aangebracht op een aantal plekken waar eerder fysieke vlaggen hingen.

De gemeente heeft de vlaggen en andere uitingen in de openbare ruimte eerder na een oproep van burgemeester Buter verwijderd. Er werd toen gevraagd om vlaggen en boerenzakdoeken uiterlijk zondag 31 juli te verwijderen uit het straatbeeld maar dat bleek een averechts effect te hebben. Dezelfde avond hingen boeren op alle kruispunten en rotondes tussen Deurne, Vlierden en Liessel vlaggen of spandoeken. Ook de Rabobank en het gemeentehuis werden toen voorzien van vlaggen.

Op een plek waar de gemeente vorige week nog een aantal resterende vlaggen verwijderde, hadden boeren twaalf omgekeerde vlaggen op eigen terrein geplaatst: “Haal er vier weg en je krijgt er twaalf voor terug”, gaven de actievoerders aan.

Foto: Facebook Hans Klijnsmit

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen