10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneBouwplannen Walsberg op de tocht

Bouwplannen Walsberg op de tocht

Als de buurt zich blijft verzetten, zal één van de drie nieuwbouwplannen voor de Walsberg worden doorgehaald. Dat is het standpunt dat de gemeenteraad heeft ingenomen. Dit kan betekenen dat een groep starters achter het net vist.

Het bouwplan waarom het gaat is een collectief van jonge starters. Zij willen zich vestigen achter de begraafplaats. Ze zijn voornemens zes twee-onder-een-kap woningen te realiseren aan het Kromveld. Burgemeester en wethouders waren enthousiast over dit plan en wilden er aan meewerken. Maar de buurt is faliekant tegen en dinsdagavond bleek dat ditzelfde geldt voor raadsleden.

Teleurstelling
DOE! concludeert dat er onvoldoende draagvlak voor dit project is in de wijk. Volgens Michiel Dankers is dit te wijten aan Helm Verhees, hij zou onvoldoende hebben gecommuniceerd over de plannen. De partij kreeg bijval van een groot aantal gemeenteraadsleden. Dankers betreurt de gang van zaken omdat nu “die jonge mensen misschien teleurgesteld moeten worden”.

Herverdeling van kavels
Er liggen in totaal drie plannen voor de Walsberg. Herverdeling van kavels is daarvoor onvermijdelijk en ook wijzigingen in het bestemmingsplan zijn nodig omdat daarin nu alleen ruimte is voor vrijstaande woningen.

Rep en roer
De villawijk is in rep en roer, maar liefst twintig families maakten bezwaar tegen de nieuwbouw. In een brief aan de gemeente hebben zij te kennen gegeven dat de herverdeling volgens hen niet past ‘bij het straatbeeld in een bungalowpark met riante kavels en woningen’. De buurt vreest voor verhoging van de verkeersintensiteit en ziet in het plan belangenverstrengeling, dit omdat de architect ook raadslid is. Project Kromveld kreeg de meeste vinkjes: vijftien gezinnen zijn tegen de komst van de twee-onder-een-kap huizen en daarmee staat dit  plan met stip het meest op de tocht

Op pad met een missie
Naar aanleiding van alle kritiek wordt wethouder Verhees op pad gestuurd met een missie. Het is aan hem om ervoor te zorgen dat de bezwaren worden ingetrokken óf een nieuwe plek te vinden voor de starters.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen