23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneBouwwerkzaamheden Lagekerk hervat; vervuilde grond afgeschermd

Bouwwerkzaamheden Lagekerk hervat; vervuilde grond afgeschermd

De bouwwerkzaamheden aan de Lagekerk in Deurne zijn vorige week hervat, deze kwamen eerder stil te liggen omdat er sprake was van verontreiniging. Een vervuild stuk grond bij het tegenover gelegen tankstation zou kunnen verschuiven en grondwater kunnen verontreinigen als er voor de bouw grondwater werd weggepompt.

Om te voorkomen dat de verontreinigde grond zich kan verplaatsen, is er eind februari een zogenoemde tegenbronnering geplaatst langs het tankstation van Shell. Daarna zijn de pompen in de bouwput weer aangezet om het grondwater daar weg te pompen en zijn ook de andere werkzaamheden hervat. Voor de aanleg van de parkeergarage onder de nieuwbouw van 37 appartementen moet het grondwater daar worden weggehaald.

Geen gevaar
De oplossing is goedgekeurd door de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant die de werkzaamheden eerder had stilgelegd in verband met het gevaar van verdere verspreiding van de verontreiniging. De gemeente geeft aan dat er geen gevaar is geweest voor de volksgezondheid.

Afsluiting fietspad
Doordat de bouwwerkzaamheden nu zijn hervat, worden het voet- en fietspad aan de Lagekerk vanaf maandag 11 april tijdelijk afgesloten. Ter hoogte van de voormalige huisnummers 13 en 15 zijn dan het fiets- en voetpad nodig voor de werkzaamheden. De gemeente geeft aan dat de afsluiting duurt tot waarschijnlijk 17 juni.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen