De brandweer heeft de brand die maandagmiddag ..." />
15.7 C
Deurne
dinsdag 4 oktober 2022
Home- DeurneBrand in De Peel nog niet onder controle

Brand in De Peel nog niet onder controle

De brandweer heeft de brand die maandagmiddag rond 12.45 uur in De Peel tussen Deurne en Griendtsveen is ontstaan nog niet onder controle. Er zijn nog steeds twee brandhaarden in het natuurgebied.

De eerste brandhaard is in de Deurnese Peel ter hoogte van het Leegveld-Eikenlaan. Deze vuurhaard is nagenoeg onder controle. Wel moet hier nog geruime tijd nageblust worden. De tweede vuurhaard bevindt zich nabij een verhoogde dijk in de Mariapeel, in het verlengde van de Eikenlaan. Op deze dijk wordt een ‘stoplijn’ gecreëerd. Het doel hiervan is de brand tegen te houden en te voorkomen dat deze verder uitbreidt.

Blushelikopter
De brandweer en Staatsbosbeheer hebben de brand de hele nacht ‘bewaakt’. Dinsdag is opnieuw een team uit Overijssel dat gespecialiseerd is in bos- en heidebranden in De Peel. Ook wordt de blushelikopter van de Luchtmacht weer ingezet. Het gaat om een Chinook helikopter, met een Bambi Bucket. In deze waterzak past 10.000 liter water. De waterzak wordt gevuld bij de waterplas De Brink in Liessel.

Foto: Kevin Senders

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen