8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneBrandstichting in carport: bejaarde gered door buren

Brandstichting in carport: bejaarde gered door buren

De carport van het huis van een bejaarde vrouw (81) aan de Berkenstraat in de St. Jozef is om 04:30 in de nacht van vrijdag op zaterdag hoogstwaarschijnlijk in brand gezet. Dit zeggen brandweer en politie. De vrouw werd op tijd wakker en kon met haar geschreeuw buren alarmeren. Agenten hielpen haar over de schutting uit de tuin te ontkomen. Ze is niet gewond geraakt, maar is nu erg ontdaan.

De brandweer heeft twee tankautospuiten en een hoogwerker ingezet. Spoedig konden ze al brandmeester geven. Ook heeft de brandweer een hond uit het pand kunnen halen. Het is het zoveelste incident waarbij (vrijwel zeker) sprake is van opzet: in Deurne vonden de laatste maanden vaker verdachte branden plaats, veelal in containers en soms meerdere per nacht. De recherche startte in juli al een onderzoek naar mogelijke verbanden.

Raam ingegooid
De buren merkten het vuur op en maakten de vrouw wakker. Ze sliep beneden. Met stenen gooiden de buren het raam van de woonkamer in, maar de vrouw kon uiteindelijk via haar kleine achterplaats over de schutting worden geholpen. De overkapping raakte zwaar beschadigd, verder bleef het beperkt tot roet in de woning. Bij de buren gingen de rookmelders af en moest de brandweer zorgen voor ventilatie om de stank weg te krijgen.

Politie doet onderzoek
De politie gaat op zoek naar aanwijzingen en sporen die mogelijk uitsluitsel kunnen geven over het ontstaan van de brand. Daarnaast spreekt de politie vandaag met de bewoonster en de buren. In de omgeving zullen agenten een buurtonderzoek houden. Wie meer informatie heeft over de brand kan contact opnemen met de politie, tel. 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

Eerder nog twee incidenten
In Deurne waren er afgelopen maand nog twee opvallende incidenten: in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 augustus werd een man gefilmd door een bewakingscamera terwijl hij aan de Helmondseweg een voordeur van een woning in brand probeert de steken. Van dit incident is het nog niet uitgesloten – maar ook allerminst bevestigd – dat het in de reeks past. Twee weken later werd aan de Hellemanstraat brandend materiaal door een brievenbus geduwd. De bewoner ontdekte het beginnende brandje op tijd. Volgens de politie staat deze zaak op zichzelf en heeft hij niets met de reeks brandstichtingen te maken.

Brand in de carport van bejaarde vrouw (81) - Foto: Martien van Dam
Brandweer op onderzoek in de carport van bejaarde vrouw (81) – Foto: Pim Verkoelen
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen