12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
HomeTV InformatiefBrandveilig leven

Brandveilig leven

De brandweer heeft in samenwerking met de Gemeente Deurne en woningbouwvereniging Bergopwaarts een brand geënsceneerd. Het doel hiervan was om de bewoners in de wijk te activeren. Activeren in de zin van bewustwording.

Een woningbrand komt niet elke dag voor in de Gemeente Deurne. Toch is de onderschatting van de ontwikkeling van een brand groot. Mensen denken dat ze alle tijd hebben om te vluchten. Niets is minder waar. Zolang het vroeger duurde voordat een brand zich ontwikkelde gaat het tegenwoordige tijd tien keer sneller. Drie minuten en een woonkamer staat in lichterlaaie.

Reden: Toegepaste materialen zijn sterk verandert. Veel plastic, polystyreen, spaanplaat en dergelijke zijn verwerkt in meubels en vloerbedekking Veel mensen zijn zich hier niet van bewust.

Slachtoffers bij een brand komen niet om door de vlammen, maar door de rook. Dat is doodsoorzaak nummer een bij brand. Er ontstaat eerst rook en daarom zijn rookmelders van levensbelang. Zij waken terwijl u slaapt.

De meeste branden (85%) veroorzaken we zelf door onbewust handelen in de dagelijkse dingen. Daar is een grote slag te halen. Doe aan brandpreventie, ben bewust en verklein de kans op brand.

In het filmpje laten we vooral zien wat een woningbrand met zich mee kan brengen. Wat doen de hulpdiensten, hoe gaan zij te werk

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen