17.2 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- Deurne'Bromvliegers' doorkruisen regio in voorjaarsrit met 200 klassieke brommers

‘Bromvliegers’ doorkruisen regio in voorjaarsrit met 200 klassieke brommers

Als je op zondag 22 mei in de Zeilberg bent, moet je niet vreemd opkijken als je ineens ongeveer tweehonderd Zündapps, Kreidlers, Puchs en Solexen voorbij ziet komen die een tussenstop maken bij Café Bright Side aan de Blasiusstraat. Leden van Oldtimer Bromfietsclub De Bromvliegers rijden die dag een 80 kilometer lange voorjaarsrit door de regio.

De toer die start in Gerwen, is met bordjes uitgezet die de rijrichting aangeven. Snelheid speelt bij deze toertocht geen enkele rol, geeft de organisatie aan die dit jaar haar 20-jarig bestaan viert: “Samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers.”

Alle windstreken
Iedereen met een verzekerde bromfiets of een rijwiel met hulpmotor van tenminste 20 jaar oud kan deelnemen aan de toertocht. “Onze leden komen uit alle windstreken en met name uit Zuidoost Brabant. Niet-leden zijn uiteraard ook van harte welkom, want hoe groter de opkomst, des te mooier het evenement”, laat de organisatie weten.

Mooie route
De voorjaarsrit is onderdeel van de Brabantse Bromfiets Dagen waarbij later in het jaar ook ritten georganiseerd worden vanuit onder meer Zijtaart, Rosmalen en Mariaheide. “We hebben er alles aan gedaan om een mooie route te maken door het Brabants landschap. Na 50 kilometer komen de deelnemers tussen 12.15 uur en 13.30 uur aan bij Café Bright Side waar voor hun een pauzeplaats is ingericht. Na de deze onderbreking kunnen ze de tocht verder afmaken”, melden de Bromvliegers. Voor mensen die tijdens de rit met pech komen te staan, rijdt een bezemwagen achter de deelnemers aan die dan hulp kan bieden.

De toertocht start op zondag 22 mei om 9.30 uur bij Gemeenschapshuis D’n Heuvel aan de Heuvel 11, in Gerwen. Meer informatie vind je op www.bromvliegers.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen