14.9 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneBurgemeester Buter: ‘Nu echt heel belangrijk om gebruik te maken van je...

Burgemeester Buter: ‘Nu echt heel belangrijk om gebruik te maken van je stemrecht’

Vanaf vandaag kon er in de gemeente Deurne worden gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. In de huidige tijd is het van groot belang om je stem niet verloren te laten gaan, vertelt burgemeester Greet Buter na afloop van het lijsttrekkersdebat dat vrijdag plaatsvond: “We zien allemaal de beelden uit Oekraïne, ik denk dat iedereen wel voelt dat het nu echt heel belangrijk is om gebruik te maken van je stemrecht.”

Voor Buter is het de eerste keer dat ze als burgemeester in Deurne de gemeenteraadsverkiezingen meemaakt. “Heel veel mensen denken dat de burgemeester de baas is van de gemeente, maar dat is niet zo. De gemeenteraad is de baas van de gemeente. De burgemeester is er bij de verkiezingen om ervoor te zorgen dat deze goed verlopen. En dat is heel goed gegaan. Op 11 februari is er gestart door alle partijen samen om de eerste affiches te plakken op de reclameborden en de kiezers hebben via verschillende wegen kennis kunnen maken met de partijen”, zegt Buter.

Interviews lijsttrekkers
Via DMG kregen inwoners van de gemeente Deurne de afgelopen periode interviews via radio, tv en de nieuwswebsite en afgelopen vrijdag 11 maart was er een groot lijsttrekkersdebat dat werd georganiseerd door de gemeente in samenwerking met DMG en Cultuurcentrum Deurne. Je kunt het debat terugkijken via deze link:  https://youtu.be/txvZKXnAWPk

‘Er valt wat kiezen’
“Het is belangrijk dat kiezers goed worden geïnformeerd”, legt burgemeester Buter uit. “Dat de mensen kunnen zien; waar staan de partijen voor en wat is de inhoud van hun verkiezingsprogramma? Tijdens het lijsttrekkersdebat heb je kunnen zien dat er inderdaad wat te kiezen valt in Deurne. Doe dat vooral want de gemeenteraad is het hoogste orgaan van de gemeente en gaat over meer zaken dan je denkt. Dingen die invloed hebben op jouw directe leefomgeving, op jouw buurt.”

Vervroegd stemmen
Om de inwoners van Deurne extra gelegenheid te geven om te gaan stemmen, zijn er op maandag en dinsdag al drie stemlokalen eerder geopend. “Dat is ontstaan doordat vorig jaar in verband met corona er gespreid moest worden gestemd voor de Tweede Kamer. Dat is dit jaar voortgezet om mensen die de drukte voor willen zijn, de kans te geven om hun stem uit te brengen op een moment dat het rustig is in de stembureaus. Je kan vervroegd stemmen in het Cultuurcentrum in Deurne, bij de Kastanje in Liessel en bij de brandweerkazerne in Neerkant”, vertelt de burgemeester. Alle informatie over waar en wanneer je kunt stemmen, vind je via deze link.

Twijfelen
Ook mensen die nog twijfelen of ze wel moeten gaan stemmen en op wie, vraagt burgemeester Buter om gebruik te maken van het stemrecht: “Alsjeblieft ga stemmen, of je nou jong of oud bent: ook jouw stem telt mee. Als je nog niet zeker weet op wie je het beste kunt stemmen, ga dan naar https://mijnstem.nl/deurne#!/ voor een persoonlijk en lokaal stemadvies.”

Bekijk hieronder de boodschap die burgemeester Buter afgelopen vrijdag aan de inwoners van de gemeente Deurne gaf na afloop van het lijsttrekkersdebat.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen