13.7 C
Deurne
donderdag 26 mei 2022
Home- DeurneBurgemeester Buter roept op om ook tijdens EK coronaregels in acht te...

Burgemeester Buter roept op om ook tijdens EK coronaregels in acht te houden

In een videoboodschap heeft Burgemeester Buter van Deurne donderdag 11 juni opgeroepen om ondanks de versoepelingen toch goed rekening te houden met de regels die nog wel gelden.

Buter geeft aan dat het ook tijdens het EK belangrijk is om je te houden aan de regels, zeker omdat de verleiding om dat niet te doen misschien wat groter is tijdens het voetbalkijken: “Natuurlijk willen we dat met z’n allen zien en natuurlijk wil je dat ook met elkaar. Maar dat moet ook nog wel steeds verantwoord binnen het kader van de coronaregels die dan gelden.”

Geen schermen in cafés
Op dit moment is bijvoorbeeld nog de regel dat je maar met maximaal vier mensen in huis mag zijn en naar het EK kan kijken. “Ook geen schermen in de cafés”, legt de burgemeester van Deurne uit. “Dus ga je naar het café, breng dan je kroegbaas niet in de problemen door hem toch te vragen dingen te doen die nog niet zijn toegestaan. Want dan komt hij in de problemen en misschien jij ook wel en dat zou jammer zijn voor het feestje dat we met elkaar willen vieren.”

Verantwoord
In de videoboodschap van de Deurnese burgemeester geeft ze ook aan dat in Deurne de bloemetjes weer wat buiten gezet kunnen worden maar wel verantwoord en binnen de regels van corona die er nog gelden: “Want hoewel we in de laatste fase te zijn, hoewel zo lijkt het, we zijn er toch nog niet helemaal. Er liggen nog steeds mensen in het ziekenhuis, nog best veel in onze regio maar het gaat echt de goeie kant op.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen