2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneBurgemeester Hilko Mak kondigt vroegtijdig vertrek aan

Burgemeester Hilko Mak kondigt vroegtijdig vertrek aan

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Deurne hield burgemeester Hilko Mak (65 jaar) woensdag 1 januari zijn jaarlijkse speech met naast de gebruikelijke beschouwingen op diverse ontwikkelingen binnen de gemeente in het afgelopen jaar ook een opvallende mededeling. Hij zal 1 februari 2021 zijn ambt als burgemeester vervroegd neerleggen. Alle wethouders en fractievoorzitters waren hier al een paar dagen eerder van op de hoogte gesteld.

Hij wilde vanuit zijn hart nog doorgaan tot het einde van zijn ambtsperiode eind 2022 maar zijn verstand gaf de doorslag om vervroegd per 1 februari 2021 te stoppen. In oktober van dit jaar breekt namelijk met 66 jaar en 4 maanden zijn pensioengerechtigde leeftijd aan. Burgemeesters mogen echter tot hun 70 jaar doorwerken. Daarnaast zijn er in maart 2022 weer nieuwe gemeenteraadsverkiezingen en dan is het volgens Mak voor een gemeente niet handig als er na die verkiezingen ook nog weer een waarnemend burgemeester aangesteld zou moeten worden.

Door met deze nieuwjaarsreceptie zijn vertrek aan te kondigen heeft hij tijdig duidelijkheid geschapen en krijgt de gemeenteraad meer dan een jaar de tijd om een geschikte opvolger voor hem te vinden. Er kan dan een overdracht met warme hand plaatsvinden zoals Mak het woensdag noemde. Volgens Mak heeft hij in de afgelopen 10 jaar met veel plezier zijn ambt vervuld hoewel hij ook met een aantal zeer pittige dossiers te maken kreeg.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen