17.5 C
Deurne
dinsdag 16 augustus 2022
Home- DeurneBurgemeester Mak en directeur Liebers te gast bij eerste ondernemerscafé van het...

Burgemeester Mak en directeur Liebers te gast bij eerste ondernemerscafé van het jaar

Het ondernemerscafé in Deurne nodigt in het nieuwe jaar altijd de burgemeester als eerste gast uit om gezamenlijk op het vorige jaar terug te kijken en de gemeentelijke plannen voor het nieuwe jaar te bespreken. Dit keer schoof naast burgemeester Hilko Mak ook Tanja Liebers aan, zij is directeur-bestuurder van woningbouwvereniging Bergopwaaarts.

Omdat Mak in zijn rol van burgemeester altijd meer als ambtenaar dan als ondernemer opereerde was hij lang niet altijd geliefd bij de Deurnese ondernemers. Die waren meer gecharmeerd van de wat flexibeler opstelling van voormalig burgemeester Daandels. Nu Mak heeft aangekondigd om af te treden als burgemeester is het tijd om terug te kijken.

Uiteraard werd Mak gevraagd waarom hij voor het einde van zijn termijn gaat stoppen als burgemeester. Zoals hij eerder al heeft uitgelegd is de keuze om op 1 februari 2021 te stoppen ingegeven door zijn pensioengerechte leeftijd maar ook om te voorkomen dat Deurne in 2022 een waarnemend burgemeester zou krijgen door een burgemeesterswissel vlak na de gemeenteraadsverkiezingen in dat jaar.

Daandels versus Mak
In tegenstelling tot Daandels heeft Mak zich voorgenomen om na zijn pensioen niet meer actief te zijn in Deurne. Eerder liet hij zich al ontvallen dat hij er als nieuwe burgemeester best wel last van heeft gehad dat Daandels na zijn termijn als burgemeester nog niet van het toneel was verdwenen. Bang voor een zwart gat na zijn pensionering is Mak niet, hij heeft vele hobby’s waar hij graag tijd aan besteedt.

Hoogtepunten in 2019 en 2020
Het hoogtepunt van 2019 zijn voor Mak het IJsfestijn, de Nacht van het witte doek en de Royal music night. Tanja Liebers kijkt liever vooruit naar 2020 omdat er in 2019 geen woningen gebouwd konden worden. In 2020 zullen er weer ruim 200 gebouwd worden verdeeld over Deurne, Asten en Helmond. Ook bestaat Bergopwaarts dit jaar 100 jaar. Dat zal op verschillende momenten gevierd gaan worden met het personeel en de huurders.

Spoortunnel Binderendreef
Over de geplande spoortunnel bij Binderen wist burgmeester Mak te vertellen dat het allemaal wat langer duurt omdat het treinverkeer door deze werkzaamheden straks een aantal weken stil komt te liggen. Dat moet ruimschoots van tevoren door ProRail worden ingepland. Ook kwam nog de stikstofproblematiek en het onderwerp stoppende agrariërs langs.

Vliegbasis de Peel
Verder viel het burgemeester Mak op dat de meeste militaire vliegvelden in Brabant liggen. Met de geplande opening van vliegbasis de Peel zal de overlast van straaljagers ook boven Deurne en de Peel alleen maar toenemen. Tot slot sprak hij uit dat hij nog altijd hoopt op een mooie toekomst voor de veehouderij in Deurne. Daarmee werd dit ondernemerscafé afgesloten om nog een tijd aan de bar verder met elkaar in gesprek te gaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen