16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneBurgers nemen initiatief tot oprichting Sint Jozefpark

Burgers nemen initiatief tot oprichting Sint Jozefpark

Burgers in Sint Jozef maken zich sterk voor een eigen park. Instellingen en bewoners hebben een burgerinitiatief opgesteld en dit naar het gemeentehuis gestuurd. Het grasveld tussen de Beukenstraat en brede school D’n Bogerd zou het Sint Jozefpark moeten worden.

De groep bestaat uit buurtbewoners, LEV groep, brede school D’n Bogerd, Oudervereniging D’n Bogerd, Lintermans projecten en GGZ Oost Brabant (die daar het zorghuis Sint Jozefpark heeft liggen). Maar liefst 47 buurtbewoners het burgerinitiatief ondertekend en de wijkraad heeft zijn medewerking toegezegd.

Ook woningbouw
Omdat het terrein een potentiële woningbouwlocatie is, stemt de gemeente in onder voorbehoud. Want de herinrichting mag de toekomstige woningbouw niet hinderen. De initiatiefgroep maakt nu een plan en als dat aan alle burgerinitiatief-vormen voldoet, kan het van start gaan.

Specifieke eisen aan initiatief
Een burgerinitiatief moet aan specifieke eisen voldoen: bij vormfouten kan het gemeentebestuur het initiatief naast zich neer leggen. Wanneer het initiatief wel ontvankelijk wordt verklaard, is het daarmee nog slechts een suggestie. Ook dan hoeft de gemeente er niet per se iets mee te doen. Het komt slechts – en dat is wel verplicht – op de agenda van de gemeenteraad.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen