11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneBuurtbewoners maken samen succes van eerste kerstmarkt in Heiakker

Buurtbewoners maken samen succes van eerste kerstmarkt in Heiakker

Het was zaterdagavond voor de eerste keer dat er een kerstmarkt werd gehouden door Wijkcentrum de Heiakker en met de gezamenlijke hulp van de buurtbewoners werd het meteen een doorslaand succes. Bezoekers trokken langs de tientallen sfeervol verlichte kraampjes die pronkten voor sporthal de Kubus in Deurne, waarin het wijkcentrum is gevestigd.

Na een oproep aan ondernemers, hobbyisten en non-profit organisaties meldden zich meer dan dertig deelnemers die in de kraampjes hun producten lieten zien. Van sieraden tot zelfgemaakte etenswaar en van bloemsierkunst tot gehaakte kerstbomen; op de markt kon iedereen naar hartenlust snuffelen tussen alles wat met Kerst te maken heeft.

Goud waard
“Zonder de buurtbewoners was het niet gelukt”, vertelt Bianca Althuizen. “Ze hebben keihard gewerkt om de kramen voor ons op te bouwen, maar ook stroom en verlichting te verzorgen. Ze zijn echt goud waard, want zonder hen was het nooit geworden zoals het was”, benadrukt Althuizen. “Ook hebben we medewerking gekregen van de Jumbo uit de Koolhof in de vorm van sponsoring, wat geweldig is. Maar ook zeker de werkgroepleden die geheel belangeloos de kerstmarkt hebben georganiseerd en uitgevoerd, moeten we zeker bedanken.”

Aan de inwendige mens was bij het evenement in de Heiakker ook gedacht. Bij het ‘Koek & Zopie’-kraampje en aan de bar van het wijkcentrum kon je wat te eten en drinken krijgen, terwijl DJ Ronny Woodhouse zorgde voor gezellige achtergrondmuziek. De kerstman liep rond om de kinderen een lekkernij aan te bieden en er was een optreden van het koor Animato, waarmee de gezellige kerstsfeer compleet was.

Tweede editie
De standhouders van de kraampjes hadden verschillende spullen ter beschikking gesteld voor de loterij die tijdens de markt plaatsvond. Bezoekers konden onder meer sieraden, kerststukjes, zelfgemaakte wenskaarten en kunstwerkjes winnen.

“Dit smaakt naar meer”, zegt Althuizen. De datum voor volgend jaar is dan ook al bekend. Op zaterdag 14 december 2024 zal de tweede editie van de kerstmarkt plaatsvinden bij Wijkcentrum de Heiakker. “Jong en oud is er dit jaar op afgekomen, ondanks het miezerige weer. We hopen eigenlijk dat we volgend jaar binnen in de sporthal kunnen staan met de kerstmarkt, zodat we minder weersafhankelijk zijn en er nog meer mensen op afkomen”, besluit Althuizen.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen