4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneBuurtonderzoek na woninginbraak Hagelkruisweg Deurne

Buurtonderzoek na woninginbraak Hagelkruisweg Deurne

De politie heeft vorige week een buurtonderzoek gehouden na de inbraak in een woning aan de Hagelkruisweg in Deurne. Daar werd in de periode van vrijdag 5 juli tot en met maandag 8 juli ingebroken in een vrijstaand woonhuis. Het is nog onbekend of de daders iets hebben buitgemaakt.

Naast het buurtonderzoek in de omgeving van de woning, roept de politie mensen getuigen op zich te melden. Mocht je iets verdachts hebben gezien, dan kun je bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 onder vermelding van dossiernummer BVH2019141277. Of je kunt contact opnemen met de wijkagent in je buurt https://www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten

Bewakingscamera’s

Ook beelden van bewakingscamera’s kunnen de politie helpen bij het signaleren van verdachte situaties. Mensen die beelden hebben die de politie kunnen helpen, worden ook gevraagd zich te melden.

Tips

In de zomerperiode maar ook tijdens andere vakanties vinden er meer dan gemiddeld veel inbraken plaats. De politie heeft een tiental tips opgesteld die de inbraakkans verkleinen.

  1. Check voordat je op vakantie gaat de voor- en achtertuin, oprit en/of balkon op hulpmiddelen voor een inbreker. Zorg dat er geen ladders of kliko’s staan die ze kunnen gebruiken om binnen te komen of in de tuin te klimmen.
  2. Met een tijdschakelaar gaat een lamp in je woning ’s avonds automatisch aan en rond bedtijd weer uit. Gebruik er in ieder geval eentje in de woonkamer en een op de eerste verdieping.
  3. Buitenverlichting met een bewegingssensor kan helpen omdat deze bij beweging wordt ingeschakeld en mogelijk de inbreker afschrikt.
  4. Zorg dat je woning een bewoonde indruk geeft. Ruim het huis niet helemaal op, maar laat wat vaat op het aanrecht staan en leg een boek open op de salontafel.
  5. Doe voor de zekerheid ook de inbraakpreventiecheck. Veel Nederlanders denken dat hun woning inbraakproof is, toch valt dat vaak tegen. Met de check van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) ontdek je snel de zwakke plekken in de beveiliging van je woning  je kunt de check doen via https://stichtingnipw.nl
  6. Hoe verleidelijk het ook is, zet je vakantieplannen of mooie vakantiefoto’s niet op social media. Zeker niet openbaar. Vergis je niet, het inbrekersgilde is ook online actief en koppelt je online profiel snel aan je woning.
  7. Kranten veroorzaken al snel een volle brievenbus of een flinke stapel op de deurmat tijdens je vakantie. Zet de abonnementen tijdelijk stop, denk hierbij ook aan bezorgdiensten van bijvoorbeeld bloemen en maaltijdboxen.
  8. Vraag buren of familie om een oogje in het zeil te houden. Wanneer zij zo nu en dan de woning betreden, signaleren ze al snel eventuele verdachte situaties.
  9. Berg kostbaarheden uit het zicht op, liefst in een kluis of op een onlogische plek.
  10. Maak een overzicht van je kostbare bezittingen. Je kunt hier bijvoorbeeld het kostbaarhedenregistratieformulier van het Politiekeurmerk voor gebruiken.
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen