13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneCafé Bright Side in Zeilberg zeven dagen dicht na herhaaldelijk overtreden coronaregels

Café Bright Side in Zeilberg zeven dagen dicht na herhaaldelijk overtreden coronaregels

Handhavers van de gemeente hebben tijdens het kermisweekend meerdere keren geconstateerd dat de coronamaatregelen niet werden nageleefd in café Bright Side aan de Blasiusstraat in de Zeilberg.

De gemeente geeft aan dat de anderhalvemetermaatregel niet werd gehanteerd en gasten maakten geen gebruik van een vaste zitplaats. Burgemeester Greet Buter: “De coronamaatregelen zijn er niet voor niets en gelden voor iedereen. De eigenaar van dit café is in mei al eens gewaarschuwd. Hij wist dat hij niet goed bezig was”.

Tegenover het ED laat café-eigenaar Jos van den Eijnden weten dat de maatregel wel terecht was. Hij geeft aan dat ze hun best hebben gedaan met krukken en hangtafels om vaste zitplaatsen te creëren maar dat het niet altijd gelukt is om dit na te leven.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht en de Wet publieke gezondheid heeft de burgemeester besloten om de horecaonderneming te sluiten vanaf dinsdag 3 augustus tot dinsdag 10 augustus. Het café is gesloten en verzegeld en mag een week lang door niemand gebruikt of betreden worden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen