8.5 C
Deurne
maandag 30 januari 2023
Home- DeurneCDA Deurne blijft bestaan; 3 raadsleden splitsen zich af en starten eigen...

CDA Deurne blijft bestaan; 3 raadsleden splitsen zich af en starten eigen fractie

De hele raadsfractie van CDA Deurne; Benny Munsters, Carline Sterk en Riny van Leeuwen-Berkvens nemen afscheid van het CDA en gaan verder als onafhankelijke fractie. Dit betekent dat CDA Deurne daarmee alle zetels in de gemeenteraad kwijtraakt maar de partij blijft wel bestaan.

Woensdagavond hebben de drie raadsleden tijdens de Algemene Ledenvergadering uitleg gegeven over de brief die zij gezamenlijk hebben opgesteld en verstuurd aan de leden van CDA Deurne en waarin ze aangeven zich af te splitsen van CDA Deurne.

CDA-vlag
In juni 2021 heeft CDA Deurne het besluit genomen om voorlopig de CDA-vlag op te bergen, omdat zij de kernwaarden waar de partij voor staat niet meer herkenden in het handelen van diverse lagen van de partij. “In de daarop volgende periode van anderhalf jaar heeft CDA Deurne, vanuit een onuitputtelijke energie, er alles aan gedaan wat in hun macht lag om de partij van onderop te veranderen”, geeft CDA Deurne aan.

Gewone mensen
Voor de drie raadsleden die zich nu afsplitsen van het Deurnese CDA bleek dit te weinig resultaat te geven. Zij vinden dat het CDA geen oog meer heeft voor gewone mensen waardoor ze zich genoodzaakt voelen een eigen fractie te starten.

Begrip voor keuze
Leden van CDA Deurne hebben woensdagavond met de drie raadsleden gesproken over de brief en de beweegredenen. Zij betreuren de keuze van de raadsleden met name omdat deze het gevolg is van het handelen van het landelijk en provinciaal CDA en heeft begrip voor de keuze. De onafhankelijke raadsfractie zal het lokale verkiezingsprogramma, dat samen is opgesteld, als uitgangspunt blijven gebruiken in de gemeenteraad van Deurne.

Kritische blik
De afdeling CDA Deurne zal blijven bestaan en het bestuur ziet naar aanleiding van de keuze van de gehele raadsfractie, de urgentie om de ingezette koers met de kritische blik op het handelen van het landelijke CDA door te zetten en alles in het werk te stellen om de nodige veranderingen op de agenda te krijgen. Het bestuur geeft aan zich hierbij gesteund te voelen door de aanwezige leden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen