7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneCode rood door brandgevaar

Code rood door brandgevaar

In Deurne en de rest van de provincies Brabant en Zeeland geldt code rood vanwege brandgevaar. De brandweer heeft de code afgegeven, omdat een natuurbrand op die plekken zich extreem snel en onvoorspelbaar kan ontwikkelen.

Op de site natuurbrandrisico.nl waarschuwt de brandweer voor grote risico’s door het aanhoudende droge weer. De brandweer raadt iedereen aan om de komende week extra alert te zijn en laat weten dat er in natuurgebieden geen vuren gemaakt mogen worden. Daarnaast zijn vuurkorven, fakkels, wensballonnen en en vuurwerk niet toegestaan. Ook wordt roken afgeraden. De brandweer attendeert rokers op het gevaar van het weggooien van een sigaret in de natuur, waardoor er een natuurbrand kan ontstaan. Daarom wordt aangeraden om sigaretten en glas altijd in een prullenbak te gooien of mee te nemen. Ook moet men extra attent zijn op kolen van de bbq en opgehoopt tuinafval, die broei kunnen veroorzaken. Automobilisten wordt geadviseerd om de auto niet in hoog en droog gras te parkeren in verband met brandgevaar.

Brand
Bij brand raadt de brandweer aan hulp niet af te wachten en zo snel mogelijk ver weg te vluchten van de brand. Loop daarbij niet voor de brand uit of in de richting waarin de brand zich verspreidt, maar haaks op de brand waarmee je de kans verkleint dat de brand je inhaalt. Andere tips van de brandweer: wees extra alert in natuurgebieden met heide en dennenbos (ivm grotere kans op snel uitbreidende brand), help andere mensen en kinderen op een veilige plek te komen en bel 112 om de locatie van de brand zo precies mogelijk door te geven. Meer informatie en tips over de afgegeven code rood vind je op Uitleg en tips code rood.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen