16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneConcert van ‘gelegenheidsbandje’ Warner Brothers in Museum De Wieger volledig uitverkocht

Concert van ‘gelegenheidsbandje’ Warner Brothers in Museum De Wieger volledig uitverkocht

Ze noemen zich zelf bescheiden een ‘gelegenheidsbandje’, maar het concert van de Warner Brothers op vrijdagavond in Museum De Wieger is al volledig uitverkocht. Met banjo, contrabas en gitaren in de aanslag brengen ze een uiteenlopend repertoire ten gehore met nummers als Dueling Banjo’s, Het Dorp en Basket Case, maar ook muziek van Mumford and Sons en Johnny Cash.

Als hobbymuzikanten spelen ze vaker met elkaar en maken ze muziek in andere muziekgezelschappen. Nu komen de vier heren samen in het Groot Atelier van De Wieger om ook het publiek bij het Open Podium kennis te laten maken met hun muzikale samenspel.

Hun bandnaam Warner Brothers refereert niet alleen aan de bekende platenmaatschappij, maar verwijst ook naar bandlid Warner en zijn drie muzikale ‘broers’. Warner Goossens bespeelt de vijf-snarige banjo, Stan Gommans de contrabas en Willem Buiter en Pieter Goossens spelen allebei op gitaar.

“Het Open Podium is een laagdrempelige manier om te genieten van een avond vol muziek. Deze open podia worden in principe altijd op vrijdagavond gehouden”, vertelt Eva Nooijen van De Wieger. De artiesten of kunstenaars die er optreden, vragen vaak zelf bij het museum of ze een keer mee mogen doen.

Ook gaat De Wieger zelf op zoek naar interessante gasten, legt vrijwilliger Marleen Mensink uit die betrokken is bij de organisatie van het Open Podium: “Het kan bijvoorbeeld zijn dat ik mensen ontmoet die een podium zoeken. Of het zijn bekenden van mij die ik vraag of ze een keertje willen optreden in de Wieger. Het is meestal muziek, maar soms ook een boekpresentatie of een theater try-out. In principe is er van alles mogelijk.”

Voor wie het gelukt is om kaartjes in handen te krijgen voor het concert van de Warner Brothers begint het optreden vrijdag 3 mei om 20.00 uur in het Groot Atelier van De Wieger aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne. De zaal is open vanaf 19.45 uur.

Foto: Warner Brothers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen