5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneControle Peelland Interventie Team in Deurne

Controle Peelland Interventie Team in Deurne

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft op woensdag 22 mei een controle uitgevoerd bij een locatie in de gemeente Deurne. Bij deze locatie werden diverse overtredingen geconstateerd.

In de gemeente Deurne controleerde PIT een agrarische bedrijfslocatie. Op deze locatie trof PIT materiaal aan dat mogelijk asbesthoudend is. Er zijn monsters genomen en deze worden opgestuurd voor analyse. De loods waarin de deeltjes werden gevonden, is afgezet en een gespecialiseerd bedrijf gaat onderzoeken of er daadwerkelijk sprake is van asbesthoudend materiaal.

Op de locatie werden diverse zaken waargenomen die in strijd zijn met het bestemmingsplan en waarvoor geen vergunning is verleend. Het ging om de opslag van materialen, zoals zand, grind, bestrating en geschredderd materiaal, dat afkomstig is van derden. Ook was er in een loods sprake van activiteiten waarvan het vermoeden bestaat dat die bedrijfsmatig worden uitgevoerd. Verder was er sprake van bouwwerken die zonder vergunning zijn gebouwd. Een bedrijfswoning wordt mogelijk verhuurd aan andere bewoners, dit is niet toegestaan. Er vindt onderzoek plaats naar mest die zich bevindt in een mestkelder. Naar de geconstateerde zaken vindt verder onderzoek plaats en de ondernemer wordt aangeschreven.

Het aantal dieren op de locatie bleek conform de vergunning en de aanwezige luchtwasser bleek goed te functioneren. De ondernemer heeft volledig zijn medewerking verleend aan de controle.

PIT
Onder de regie van het Peelland Interventie Team zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om ervoor te zorgen dat herhaling wordt voorkomen.

Ook inwoners kunnen iets doen
Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties doorgeven aan het Peelland Interventie Team. Dit kan anoniem per telefoonnummer 0492-587309 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen