7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneControleactie Peelland Interventie Team in de gemeente Deurne

Controleactie Peelland Interventie Team in de gemeente Deurne

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft op woensdag 31 januari, samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en waterschap Aa en Maas, een controleactie uitgevoerd op twee locaties in de gemeente Deurne. Daarvan bestond het vermoeden dat er op grote schaal mest verwerkt wordt.

Op de twee locaties werd geconstateerd dat er inderdaad mest verwerkt wordt, zonder dat daarvoor een omgevingsvergunning is verleend. Verder werd er een grote hoeveelheid asbest aangetroffen en was er sprake van diverse milieuovertredingen.

Bevindingen door ODZOB en gemeente Deurne

De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) en de gemeente Deurne hebben namens het Peelland Interventie Team de inrichtingen (bedrijven) op de twee locaties gecontroleerd. Op een van de locaties is sprake van het composteren van mest, op de andere locatie van het hygiëniseren van mest. Voor beide activiteiten is geen omgevingsvergunning verleend en dit voldoet niet aan het bestemmingsplan. De gemeente constateerde verder dat er vermoedelijk sprake is van illegale bebouwing en dat er mogelijk is gebouwd buiten het bouwblok (het gebied binnen het bestemmingsplan waarbinnen mag worden gebouwd). De ODZOB constateerde verder diverse milieuovertredingen, waaronder olietanks die niet goed zijn opgeslagen, oude dieseltanks die niet zijn gekeurd en een mestbassin zonder afdekking. Op één van de locaties werd een grote hoeveelheid asbesthoudende golfplaten gevonden, op de andere locatie een kleine hoeveelheid. Naar de geconstateerde zaken vindt nader onderzoek plaats en aan de hand daarvan nemen de gemeente en omgevingsdienst gepaste maatregelen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen