14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneControleactie Peelland Interventie Team

Controleactie Peelland Interventie Team

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft op woensdag 25 oktober een controleactie gehouden in de gemeenten Deurne, Helmond, Laarbeek en Someren. Bij deze controleactie zijn diverse zaken geconstateerd die niet in orde zijn. Tegen een aantal zaken is direct opgetreden, naar andere zaken vindt nader onderzoek plaats en worden indien nodig passende maatregelen genomen.

In de gemeente Deurne zijn drie locaties bezocht. Op de eerste locatie werd asbest aangetroffen. Ook was het terrein qua netheid niet op orde. Er is mogelijk sprake van strijdigheid met het bestemmingsplan. Er vindt verder onderzoek plaats en de eigenaar wordt aangeschreven dat hij zaken op orde moet brengen.

Op de tweede locatie in Deurne bleken in een aanwezige loods mensen te wonen. Dit is niet toegestaan. Er werden vrachtwagens gedemonteerd voor export. Dit is in strijd met het bestemmingsplan. Er zijn diverse milieuovertredingen vastgesteld. Zo waren vloeistoffen niet deugdelijk opgeslagen en lekten er vloeistoffen in de bodem. Elektriciteitsmeters bleken niet in orde en waren op een gevaarlijke manier aangebracht. Netbeheerder Enexis heeft deze meters direct vervangen. In de loods lagen grote hoeveelheden levensmiddelen opgeslagen, die waarschijnlijk zijn geïmporteerd vanuit het buitenland. De voedselveiligheid bleek niet op orde. De NVWA maakt een boeterapport op. Verder vindt er nader onderzoek plaats naar mogelijk niet betaalde accijnzen.

Op de derde locatie in Deurne werden kamers verhuurd aan arbeidsmigranten uit verschillende landen. Deze personen stonden niet op dit adres ingeschreven. Op het perceel staan drie wooneenheden. Dit is in strijd met het bestemmingsplan en hiervoor is geen vergunning verleend. Naar deze situatie wordt nader onderzoek gedaan. Op de locatie was ook een bedrijf gevestigd, waarvoor geen milieumelding is gedaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen