15.7 C
Deurne
dinsdag 4 oktober 2022
Home- HelenaveenCreatieve horecaonderneemster start koek en zopie kraam in de MariaPeel

Creatieve horecaonderneemster start koek en zopie kraam in de MariaPeel

Nu de horeca opnieuw lam is gelegd door corona, zijn veel ondernemers op zoek naar alternatieven. Sandra van Cauwenberghe, eigenaresse van Restaurant Eetcafé In d’Ouwe Peel in Helenaveen ging met haar personeel aan de slag en kwam met het idee voor een koek en zopie kraam in de Mariapeel.

Afgelopen weekend stond op zaterdag en zondag de kraam voor de eerste keer bij het biologisch station aan de Koolweg 36a in Helenaveen. Van Cauwenberghe vertelt enthousiast over haar nieuwe initiatief: “De MariaPeel is natuurlijk de uitgelezen plek hiervoor. Daarom hebben we contact gezocht met Staatsbosbeheer en zij waren eigenlijk meteen heel erg enthousiast en zagen ook de voordelen van deze samenwerking.” In de kraam van Van Cauwenberghe kun je warme dranken krijgen als koffie, thee, chocomel en glühwein en een paar frisdranken. Verder kunnen wandelaars en fietsers even bijkomen met een kop erwtensoep, broodjes worst of een warme wafel. Ook het Limburgse gebak van het restaurant is bij de kraam in de MariaPeel te krijgen.

Mooie toevoeging
Lieke Verhoeven, boswachter publiek bij Staatsbosbeheer ziet in de kraam ook een meerwaarde: “Wij vonden het een erg goed idee, een hele mooie toevoeging voor deze plek en voor het gebied. Zo kunnen we de bezoekers van ons mooie Peelgebied wat extra’s bieden in deze vreemde tijd én helpen we deze lokale ondernemer tijdens de coronasluiting.”

Wandelaars
Bij het idee van de Helenaveense onderneemster snijdt het mes aan meerdere kanten legt Sandra van Cauwenberghe uit : “Wij kunnen door, onze gasten zien ons hier, bezoekers van het gebied kunnen lekker wat eten of drinken én omdat we een soort van sta-geld betalen aan Staatsbosbeheer, steunen we samen met onze gasten ook het gebied. Ook kunnen onze medewerkers vanuit deze plek wandelaars op een heel directe manier van informatie over het gebied en de diverse routes voorzien.”

“De natuur in!”
Het idee voor de kraam ontstond toen Sandra met haar keukenteam sprak over de verplichte sluiting door corona en dat ze misschien maar een kraam voor het restaurant moesten zetten. Een goede vriend waaraan ze het idee vertelde, zei direct: “Waarom zet je die kraam dan niet meteen daar waar nu iedereen naar toe gaat? De natuur in!”

Fulltime klusser
Diezelfde vriend en Peter van Enckevort, een van de koks van In d’Ouwe Peel, hebben een casco verkoopwagentje op de kop getikt en helemaal zelf opgeknapt en zo omgetoverd tot een waardig koek en zopie verkooppunt. “Hiermee durven we met trots de Peel in te gaan,” vertelt Peter. Hoewel hij pas korte tijd als kok werkt voor Van Cauwenberghe, baalde hij ook van de horecasluiting. “We hadden allerlei wilde plannen voor de winter in het restaurant en toen moesten we weer dicht. Dat was wel een flinke domper. Maar zoals Sandra zegt; stil zitten is geen optie, ook niet voor mij, dus vooruit! Gelukkig ben ik vrij handig, dus in plaats van fulltime kok ben ik nu ineens fulltime klusser. Maar het resultaat mag er zijn,” vertelt Peter van Enckevort.

De koek & zopie kraam van In d’Ouwe Peel is voorlopig elke zaterdag en zondag geopend van 10 tot 16 uur en is te vinden in de MariaPeel bij het biologisch station aan de Koolweg 36a in Helenaveen.

Foto: Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen