12.6 C
Deurne
donderdag 6 oktober 2022
Home- DeurneCultuurcentrum Deurne heeft 110.000 euro extra nodig om te kunnen overleven

Cultuurcentrum Deurne heeft 110.000 euro extra nodig om te kunnen overleven

Het bestuur van het Cultuurcentrum in Deurne heeft bij de gemeente Deurne gevraagd om een eenmalige extra subsidie van 110.000 euro bovenop de jaarlijkse subsidie van 301.000 euro. Als de extra subsidie niet wordt toegekend, kan het Cultuurcentrum al vanaf december haar betalingsverplichtingen niet meer voldoen.

Het CCD (Cultuur Centrum Deurne) verkeert volgens het bestuur in acute geldnood door een een aantal financiële tegenvallers voor een totaalbedrag van 64.650 euro. De oorzaak hiervan ligt onder meer bij het doorbetalen van een zieke medewerker en een aantal afspraken waarvan niemand bij het bestuur van het Cultuurcentrum iets wist. Hierbij gaat het om regelingen met DMG (Deurne Media Groep), een contract wat betreft de verkoop van tickets en nog niet uitbetaald vakantiegeld van oproepkrachten.

Ernstige twijfels

In december zal de aanvraag worden behandeld in de gemeenteraad en vindt er een stemming plaats over het wel of niet toekennen van de subsidieaanvraag van ruim een ton. Bij een eerdere aanvraag van extra subsidie ging de gemeenteraad in 2017 wel akkoord met een jaarlijkse extra bijdrage van 50.000 euro maar hadden VVD, CDA en Transparant Deurne ernstige twijfels over de haalbaarheid van de doelen die het CCD had gesteld. Ook in 2016 werd er al 65.000 euro extra in het Cultuurcentrum geïnvesteerd door de gemeente om onder meer personeel van de Ruchte in te zetten bij het CCD die zouden gaan helpen met een betere bedrijfsvoering.

Voor verschillende personeelsleden van het Cultuurcentrum in Deurne kwam het nieuws over de acute geldproblemen vanmiddag als een complete verrassing.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen