22 C
Deurne
zondag 22 mei 2022
Home- DeurneCultuurparade realiseert nu ook wandelroutes in wijken Deurne

Cultuurparade realiseert nu ook wandelroutes in wijken Deurne

In 2021 heeft de Cultuurparade van Leef Deurne een andere vorm gekregen. Er zijn al wandelroutes door de dorpen gelanceerd en rond de zomer komen er ook wandelroutes in de wijken van Deurne centrum. Tijdens deze routes ontdek je cultuur, maar vooral ook de historie van Deurne.

Een aantal jaar geleden is Leef Deurne gestart met het organiseren van de Cultuurparade, een evenement waarbij cultuurverenigingen een podium krijgen. Dit vond telkens in september plaats aan de start van het nieuwe cultuurseizoen. Dit jaar komt er net als in 2020 een Cultuurparade die je zelf kan lopen, dit keer niet alleen in het centrum maar door alle dorpen en wijken kan je gaan wandelen en Deurne ontdekken.

Uitnodiging verenigingen
Leef Deurne nodigt culturele verenigingen uit om zich te laten zien tijdens deze wandelroutes. Repeteer je in de Koolhof, Sint-Jozef, Deurne-West, Deurne-centrum, Walsberg of de Heiakker? Meld je vereniging dan voor 19 juli aan bij Leef Deurne en wordt onderdeel van de wandelroute met foto’s, video’s geluid en/of tekst.

Deurne 1300 jaar
Daarnaast bestaat Deurne 1300 jaar, dus staat de Cultuurparade extra stil bij de historie van Deurne. Daarvoor is Leef op zoek naar mensen die nog oude foto’s of videobeelden hebben van Deurne. “Het is zonde als al dat mooie materiaal ergens op een zolder ligt te verstoffen. Wij willen deze beelden graag tonen aan de inwoners van Deurne in de wandelroutes van de Cultuurparade en mogelijk in een aansluitende expositie.”

Heb je foto’s of filmmateriaal van voor 1980 of van grote veranderingen in Deurne? En wil je deelnemen met je vereniging of heb je bijzondere verhalen die gedeeld zouden moeten worden? Neem dan contact op met Maartje, Michel en Fabian van Leef Deurne! via het e-mailadres van Leef!

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen