4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneDe Buurttent komt praten over veiligheid

De Buurttent komt praten over veiligheid

Van september 2018 tot januari 2019 reist de Buurttent door de gemeente Deurne en daar zullen onder andere agenten praten over veiligheid in de wijk. Er is informatie te halen over het voorkomen van een woninginbraak en met buurtbewoners gaat de wijkagent in gesprek.

“Gelukkig is er in de gemeente Deurne de laatste jaren sprake van een daling van het aantal woninginbraken. Maar elke inbraak blijft er één te veel. Een woninginbraak heeft vaak veel impact op degenen die het overkomt. Het veiligheidsgevoel krijgt een flinke knauw en de privésfeer van bewoners wordt aangetast.” Dit schrijft de gemeente Deurne over Buurttent. Daarom heeft de aanpak van woninginbraken bij de gemeente en de politie een hoge prioriteit. Op hun website is te zien waar en wanneer de Buurttent komt.

Deurne Alert
Goed hang- en sluitwerk en verlichting in en om het huis is belangrijk voor burgers. Bij de Buurttent worden tips en adviezen gegeven door een inbraakpreventie-expert. Verder is er informatie te vinden over het opzetten van of deelnemen aan een Whatsapp-groep in een straat of buurt. In Deurne gebeurt dat onder het motto ‘Deurne Alert’.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen