5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneDe Wegwijzer en D'n Bogerd vormen jeugdorkest

De Wegwijzer en D’n Bogerd vormen jeugdorkest

Op initiatief van de Vlierdense fanfare Wilhelmina is met ondersteuning van de Stichting Leef een bijzondere samenwerking tussen de basisscholen in Vlierden en de St. Jozefparochie ontstaan. Een eerste resultaat is een voor iedereen gratis toegankelijke concertmiddag a.s. zondag 2 april om 14.00 uur in ’t Huis te Vlierden.

De middag zal worden gevuld met eigentijdse stukken van de Vlierdense fanfare en slagwerkgroep maar vooral met zang, dans en muziek van de basisschoolkinderen. Er staat een optreden van een junior DJ op het programma en zowel individuele als gezamenlijke optredens met muziek op zeer diverse instrumenten. Van blokfluit, dwarsfluit, toetsen, gitaar, viool tot natuurlijk slagwerk en fanfarekoper.

Met de fanfare-instrumenten vormen de beide basisscholen onder leiding van Wilhelmina-dirigent Mari van Gils een gezamenlijk jeugdorkest van bijna 20 nieuwe muzikanten. Over het exacte programma, wil de organisatie van met name de kinderen zelf, niet veel kwijt. Zo stelt groep 5 van D’n Bogerd: ‘De kinderen van groep 5/6 van D’n Bogerd en De Wegwijzer werden gevraagd of wij een concert wilden doen.  En natuurlijk wilden wij dat!’. Teun Koppens: ‘Fanfare Wilhelmina uit Vlierden heeft ons super goed geholpen. We mochten 4 weken oefenen en als je het eindresultaat wil zien mag u komen kijken’. Janda Naus:Het is natuurlijk gratis’. Juf Hanke Maessen verwijst aanvullend naar de posters die door de kinderen zelf zijn gemaakt en in de dorpen zijn opgehangen.

Vanwege de verwachte belangstelling vanuit de scholen, de familie van de leerlingen, de Deurnese muziekverenigingen en de vele muziekliefhebbers van Vlierden en de St. Jozef, is in ’t Huis het hoofdpodium en de grote zaal voor dit evenement gereserveerd. Om alle optredens goed tot hun recht te laten komen, is de verzorging van het licht & geluid in de deskundige handen van het jonge JSMS van Jos Sleegers en Mark Slaats.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen