17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneDeelnemers Talent in de Tent presenteren zich; ‘Had een potje bier op...

Deelnemers Talent in de Tent presenteren zich; ‘Had een potje bier op en dan zeg je: ja’

De vier solisten en drie duo’s die meedoen aan Talent in de Tent eind november tijdens het jubileumfeest van ZSV hebben zich zaterdagochtend bekendgemaakt in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door. Bij de zangwedstrijd in het kader van het 70-jarig bestaan van ZSV gaan deelnemers uit zeven wijken en dorpen de strijd met elkaar aan.

De talenten die gaan zingen bij het evenement hebben dit nog nooit eerder op een serieuze manier gedaan zoals nu voor Talent in de Tent. “Het zijn allemaal mensen die niet professioneel bezig zijn met zang, maar bijvoorbeeld onder de douche zingen of bij een feestje na wat glaasjes ineens de microfoon grijpen en een deuntje laten horen. Daarom stomen we ze ook klaar met de nodige workshops en worden ze allemaal begeleid door een zangcoach”, vertelt Bas Elbers van de organisatie achter Talent in de Tent.

Drempel over
Jolanda de Wit en Tom Barten gaan Milheeze vertegenwoordigen tijdens het jubileumweekend van ZSV. Hoewel Jolanda zelf geen echte zangervaring heeft, komt ze wel uit een muzikale familie: “Mijn zus Angela treedt bijvoorbeeld wel regelmatig op en mijn vader heeft ook in een bandje gespeeld.” Tijdens familiedagen of in de kroeg wil ze wel eens wat laten horen, maar daar is het voor Jolanda tot nog toe bij gebleven.

Daarbij speelt ook haar podiumvrees een rol. Iets waar ze voor de deelname aan Talent in de Tent nu moet leren om mee om te gaan: “Toen ik zei dat ik zou deelnemen, had ik niet verwacht dat het zo’n impact zou hebben en er zoveel media-aandacht omheen zou plaatsvinden. Maar ik ga die drempel nu een keer over en ik ga het doen.”

Potje bier
Voor de Sint Jozefparochie gaat Robert Kivits proberen de eer hoog te houden: “Ze hebben mij gevraagd in de kroeg toen ik een potje bier op had en dan zeg je: ja.” Ook voor Robert is het even wennen, want hij is het niet gewend om als een soort artiest in de belangstelling te staan. “Ik sta wel eens op het podium, maar ben niet iemand die graag op de voorgrond staat. Gelukkig hebben we een hele leuke groep en bevallen de workshops heel goed”, aldus Kivits.

Zatte kop
Bart Munsters gaat samen met Henriette van Enckevort de strijd als muzikale vertegenwoordiging van de Zeilberg. De reden dat Bart is gevraagd voor de zangwedstrijd heeft net als bij Robert Kivits uit Vlierden te maken met een avond dat hij aardig wat had gedronken: “Ik ben een keer met mijn zatte kop op het podium gaan staan en iedereen begon toen natuurlijk te lachen. Toen kreeg ik een tijd daarna een appje of ik hier misschien ook aan mee wilde doen.” De voorbereidingen voor Talent in de Tent hebben al behoorlijk wat indruk gemaakt op Bart Munsters: “Het is een heel stuk groter dan ik verwacht had, het wordt echt heel groots aangepakt.”

Munsters gaat zijn zangkunsten laten horen samen met Henriette van Enckevort. “We gaan ons best doen en er samen een gezellig duo van maken”, zegt Henriette. Ze is er van overtuigd dat zij de zangwedstrijd gaan winnen: “Maar dat is dan vooral dankzij Bart zijn verdienste”, lacht Van Enckevort.

Pieken en dalen
Voor Vlierden is Rudi Thijssen al hard bezig met oefenen van zijn stembanden, maar zijn zangcoach Niels laat weten dat Rudi nog een hele weg heeft te gaan: “Het gaat met pieken en dalen. Rudi is op zich wel iemand die goed op de voorgrond staat, met name als hij wat bier op heeft. Toch was hij wel nuchter toen ze hem hebben gevraagd en hij ja heeft gezegd.”

Dorpsgek
De 17-jarige Kay Aarts uit Liessel werd getriggerd om mee te doen met de zangwedstrijd toen hij hoorde dat ze op zoek waren naar een dorpsgek die meent dat die kan zingen. “Toen had ik zoiets van dat kunnen wel een keertje doen”, zegt Kay. “Ik heb al een paar zanglessen en workshops gehad en het gaat goed. Alleen ik ga een Engels nummer zingen en het probleem is dat ik geen woord Engels spreek.”

Show eromheen
Uit de Walsberg neemt een duo deel aan Talent in de Tent in de vorm van Job Berkers en Cas van Hoof. “Cas heeft al jaren de ambitie om zanger te worden, dus toen we de uitnodiging kregen wisten we het meteen: nu is het tijd voor zangles”, vertelt Job. De twee hebben al wat podiumervaring opgedaan bij Walsbergs Bont. “Dat is wel echt allemaal minimaal, wat betreft ervaring komt het allemaal op onze zangcoach aan. Wij moeten het vooral hebben van de show eromheen”, zegt Cas.

Spannend
Ook Mark Leeyen uit Ysselsteyn doet mee aan de zangwedstrijd: “Ik heb al één zangles gehad van mijn coach en op zich ging dat best prima. Het was wel spannend, want je moet dan wel uit je comfort-zone stappen en gewoon gaan zingen.” Dat Leeyen uit het Limburgse Ysselsteyn meedoet aan een wedstrijd in het Brabantse Zeilberg ziet hij, maar ook Bas Elbers van de organisatie niet als nadeel. “Dat dorp staat bekend om goede zangers en zangeressen. Dus als je dan een zangwedstrijd houdt, dan moet je ook Ysselsteyn vragen”, zegt Elbers.

Vrijdagavond 22 november is het grote moment en gaan de zangers en zangeressen optreden. Alle zeven acts treden twee keer op, waarna de drie finalisten worden gekozen die dan nog een derde optreden geven. Daar rolt uiteindelijk de winnaar uit van de eerste editie van Talent in de Tent.

De kaartverkoop voor Talent in de Tent start woensdag 5 juni om 19.00 uur via www.wakanutgeve.nl/tickets.

Foto: ZSV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen