13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneDeuren museum De Wieger weer open voor 'Van Armando tot Zadkine'

Deuren museum De Wieger weer open voor ‘Van Armando tot Zadkine’

Museum “De Wieger” heropent op 5 juni met de tentoonstelling Van Armando tot Zadkine – collectie Lex en Leonie van de Haterd. Doordat het museum door coronamaatregelen lang gesloten was, heeft nog niet iedereen die dat graag wilde, de tentoonstelling bezocht.

Tot en met zondag 11 juli 2021 heb je de gelegenheid dat alsnog te doen. De expositie met werken uit de kunstcollectie van Lex en Leonie van de Haterd bestaat uit ruim 200 kunstwerken, die in De Wieger getoond worden in drie deelexposities en samen een eeuw moderne en eigentijdse beeldende kunst bestrijken (1920-2020).

Interbellumwerken
In het hoofdgebouw beneden worden de interbellumwerken ingepast in ‘De wereld van Hendrik Wiegersma’. In samenhang met diverse tekeningen en schilderijen van Wiegersma worden
kunstwerken getoond van zijn vrienden Ossip Zadkine, Moissey Kogan, Otto van Rees, Jozef Cantré en van Joep Nicolas. Daarnaast zijn er thematisch verwante tekeningen, pastels en litho’s van Jan Sluijters en Leo Gestel.

Verzamelaarsechtpaar
In het hoofdgebouw boven: een keuze uit de naoorlogse en hedendaagse kunst van het verzamelaarsechtpaar, met daarin kunstwerken die variëren van schilderijen tot beelden, van glaswerk tot keramiek en van tekeningen tot grafiek. Als thema’s zijn o.a. natuur, portret/figuur en architectuur te zien. In de ateliers: fotografie uit collectie van Lex en Leonie met Cas Oorthuys, Willem Wernsen, Ilse Leenders, Wim Koerts, Jolanthe Lalkens. Op 6, 12, 19, 25 juni, 4 en 11 juli zijn Lex en Leonie van de Haterd in het museum aanwezig om hun tentoonstelling toe te lichten.
Reserveer voor je bezoek of toegangskaarten op de website van het museum.

Foto: De Wieger

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen