2 C
Deurne
zaterdag 3 december 2022
Home- DeurneDeurne 1300 jaar in 2021 met volop activiteiten

Deurne 1300 jaar in 2021 met volop activiteiten

De Cultuuroptimisten hebben op dinsdag 8 september in Den Draai weer een bijeenkomst gehouden in het teken van Deurne 1300 jaar, dat in 2021 gevierd wordt.

Tijdens deze avond is duidelijk geworden dat er al volop activiteiten zijn gepland om het 1300-jarig bestaan van Deurne te vieren. Zo haalt Museum Techniek met ’n Ziel de akte op in Echternach, met behulp van verschillende communicatiemiddelen. Ook is er het twintig meter lange, handgemaakte wandkleed in de Willibrorduskerk, dat de geschiedenis van Deurne in beeld vat. Daarnaast zijn er diverse voorstellingen  en tentoonstellingen die stilstaan bij de historie.

Communicatie en verbinden
Ben je bezig met een initiatief, of heb je ideeën voor Deurne 1300 jaar, neem dan contact op met Conny Heldens van VVV Deurne via conny@vvvdeurne.nl. De VVV is het aanspreekpunt rondom Deurne 1300 jaar en zij hebben in beeld wanneer er initiatieven plaatsvinden en kunnen meedenken, bijvoorbeeld over mogelijke samenwerkingspartners die het initiatief breder bekend en gedragen maken.

Thema financiering in oktober
In oktober is er de mogelijkheid om weer een verdiepingsslag te maken. Dan is het thema financiering, waarbij Kunstloc vertelt over financieringsmogelijkheden en een initiatiefnemer die cultuursubsidie heeft aangevraagd. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 29 oktober en zal digitaal plaatsvinden via Microsoft Teams.

Meld je vooraf aan
De Cultuuroptimisten op donderdag 29 oktober start om 19:30 uur en het programma duurt tot 20:30 uur. Daarna is er uiteraard ruimte om vragen te stellen. De datum wordt binnenkort bekend gemaakt. Je kunt je dan vooraf aanmelden via deze link. Je ontvangt dan tijdig de link en handleiding hoe je digitaal kan deelnemen.

Foto: Heemkundekring

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen