8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneDeurne één van koplopergemeenten cliëntondersteuning

Deurne één van koplopergemeenten cliëntondersteuning

Vorige week werd bekend dat Deurne is geselecteerd als één van de koplopergemeenten cliëntondersteuning. Onafhankelijke cliëntondersteuning is een waardevol middel om te zorgen dat ondersteuning en zorg voor zoveel mogelijk mensen helder en toegankelijk is. Het draagt bij aan zelfredzaamheid en bewuste keuzes van mensen met een beperking.

Marnix Schlösser laat weten dat dit een speerpunt is van dit college: “Dat we nu geselecteerd zijn tot koplopergemeente is een mooie bevestiging van waar we mee bezig zijn. We zijn erg trots dat we in zo’n lijstje staan, met allemaal gemeenten die een stuk groter zijn dan Deurne. We zijn en blijven volop aan de slag om de onafhankelijke cliëntondersteuning verder uit te bouwen en te verbeteren. Eén van de zaken die we oppakken is dat we de cliënten van Zorg in Deurne nog actiever wijzen op de mogelijkheden van onafhankelijke cliëntondersteuning. En we bekijken hoe de zeven organisaties die in Deurne onafhankelijke cliëntondersteuning aanbieden samen kunnen optrekken om zaken verder te verbeteren.”

De cliëntondersteuning is nog volop in ontwikkeling. Om die ontwikkeling een impuls te geven, voert de VNG samen met Ieder(in) en de Koepel Adviesraden Sociaal Domein het project Koplopers Cliëntondersteuning uit. Doel is om cliëntondersteuning te laten uitgroeien tot een laagdrempelige en zinvolle voorziening. Dat gebeurt door gemeenten die vernieuwend bezig zijn in hun regio bij die ontwikkeling het voortouw te laten nemen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen