5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneDeurne en DMG kleuren oranje tijdens Koningsdag

Deurne en DMG kleuren oranje tijdens Koningsdag

Tijdens de viering van Koningsdag op zaterdag 27 april kleurt het centrum van Deurne oranje. Van 13.00 uur tot 17.00 uur is er de slingermarkt, waar deelnemers hun spullen kunnen verkopen. Daarnaast zijn er op verschillende plekken in het centrum activiteiten voor kinderen. Dit jaar zijn er twee nieuwe evenementen: The Royal Music Experience en het Foodtruck Event. Ook zijn zaterdag de meeste winkels in het centrum geopend.

DMG Koningsdag op Martinetplein
Op het Martinetplein verzorgt DMG radio een spetterend programma met optredens van de Nederpopband Lörk, danser Daniel Stosic en jongleur Nick Willemse. De uitzending van DMG start op Koningsdag van 9.00 tot 12.00 uur in de studio en vanaf 12.00 uur zorgen de DMG DJ’s, tussen de optredens door, voor vermaak live op het Martinetplein met leuke spelletjes voor jong en oud. Zo kun je meedoen met Mandarijnen Mikken, de Ballonnenrace en is er een scooterrace, waarbij je een DMG Suprise Goodiebag kunt winnen boordevol met verschillende prijzen. Van 17.00 tot 18.00 uur is er een DMG Koningsdag afterparty vanuit de studio.

Programmering DMG radio tijdens Koningsdag:
09:00 – 12:00 DMG Koningsdag pre party met Bas van der Weerden
12:00 – 15:00 DMG Koningsdag met Tim van der Weerden en Dennis Mansvelders
15:00 – 17:00 DMG Koningsdag met Robin Senders en Ramon van Hoek
17:00 – 18:00 DMG Koningsdag afterparty met Ramon van Hoek

Royal Music Experience met jeugdtalenten
Dit jaar zijn er twee nieuwe events op Koningsdag. Dat zijn The Royal Music Experience en het Foodtruck Event. “Het is heel mooi dat we samenwerken met de Stichting Theo Lokin en zo’n mooi nieuw event kunnen neerzetten als The Royal Music Experience”, vertelt Oranjevereniging-voorzitter Jan van den Heuvel. “Het bestuur van de Stichting heeft afgelopen maanden nagedacht over de manier waarop de doelstelling van Theo Lokin gerealiseerd kon worden aan de hand van een evenement. Een evenement dat jeugdigen niet alleen stimuleert door te gaan met musiceren, maar ook andere kinderen motiveert een instrument te gaan bespelen. We zijn blij met de aansluiting bij de oranjefestiviteiten. Het is mooi dat de jeugd van Deurne op deze manier een podium krijgt.” The Royal Music Experience vindt vanaf 16.00 uur plaats op de Markt in Deurne.

Eerste Foodtruck Event
Met evenveel trots vertelt Oranjeverenigingslid John Raeskin over het nieuwe Foodtruck Event: “Dit jaar komen er vijftien foodtrucks en eetstandjes naar Deurne met heerlijke hapjes voor klein en groot: van soep, ijs, friet, wafels en popcorn tot pulled pork, Surinaams-Javaans, Mexicaanse gerechten en Saté Papi. Mensen kunnen vooraf en na de activiteiten in het centrum een hapje of drankje nuttigen. Of natuurlijk tijdens hun tocht door het centrum die middag. Het plein is geopend van 12.00 tot 18.00 uur.” Het Foodtruck Event is te vinden op het parkeerterrein tussen de Kerkstraat en Molenstraat. Kinderen kunnen zich op het Foodtruck Plein ook laten schminken.

Slingermarkt en spellen
Zoals altijd is er ook een Slingermarkt van 13.00 tot 17.00 uur waar spullen verkocht worden. Veel winkels in het centrum zijn open. Ook verenigingen presenteren zich in het centrum. Zo kun je bij SJVV op doel schieten en bij Scouting Deurne ‘plop’ je popcorn en rooster je marshmallows. Bij MHC Hockey leg je een parcours af, bij Handboogvereniging Vredelust mag je handboog schieten (vanaf 8 jaar) en bij de Tennisclub Deurne sla je een balletje. Handbalvereniging De Sprint is aanwezig met streethandbal en bij ZSV schiet je op een dartbord. De Zonnebloem is er met een raadspel en bij KHD/Drumfanfare Peelland is er een feest van instrumenten. Bij Arcades Korfbal ga je pion schieten en bij ZSW Walsberg doe je mee met een cornhole. Stempelkaarten zijn verkrijgbaar via school of op de dag zelf bij de verenigingen. Kinderen kunnen meedoen met de spellen en leuke prijzen winnen. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking op het Foodtruck Plein.

Foto: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen