18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDeurne en DMG kleuren oranje tijdens Koningsdag

Deurne en DMG kleuren oranje tijdens Koningsdag

Tijdens de viering van Koningsdag op vrijdag 27 april kleurt het centrum van Deurne oranje. Van 13.00 uur tot 17.00 uur is er de slingermarkt waar deelnemers hun spullen kunnen verkopen. Daarnaast zijn er op de Markt en in de straten rondom de Markt diverse spelen voor kinderen. Dit jaar is er ook ‘Pruuf mer een Ent’ met diverse eetkraampjes op de Markt waar men voor een klein bedrag allerlei lekkers kan proeven. Ook zijn vrijdag de meeste winkels in het centrum geopend.

Op het Martinetplein verzorgt DMG Radio een spetterende show met optredens van singer-songwriter Erwin van de Weijer, Daniel Stosic, danser en finalist Hollands Got Talent en Davy Denkers met Vinutsu, die eerder wereldkampioen streetdance werden en afgelopen weekend opnieuw Nederlands kampioen. De uitzending van DMG start op Koningsdag van 9.00u tot 12.00u in de studio en vanaf 12.00u zijn er twee DJ’s live op het Martinetplein met tussen de optredens door leuke spelletjes voor jong en oud. Zo kun je meedoen met Mandarijnen Mikken of de Ballonnenrace waarbij je een DMG Suprise Goodiebag kunt winnen boordevol met verschillende prijzen. Van 17.00u tot 19.00u is er een DMG Koningsdag Afterparty.

Kinderen kunnen met een stempelkaart deelnemen aan diverse activiteiten. Op de Markt kunnen ze bij ZSV dart schieten en bij de Zonnebloem wenskaarten maken. In de straten rondom de Markt scoor je bij DZT’62 bij waterpolo, SJVV meet met een snelheidsmeter hoe hard je een voetbal schiet, bij Scouting Deurne pof je popcorn en rooster je marshmallows, bij HV de Sprint speel je streethandbal, de Schaakvereniging heeft een bord van 6×6 waarop je openluchtschaak speelt, bij SV Deurne kun je penalty schieten, MHC Deurne heeft een hockeyparcours, bij Handboogvereniging Vredelust kun je handboog schieten (vanaf 10 jaar), bij Autorecycling Kuijpers pimp je een auto en bij de KHD volg je een muziekworkshop. Stempelkaarten voor de activiteiten hebben leerlingen via de basisschool ontvangen, maar deze zijn ook beschikbaar op de dag zelf bij de deelnemende verenigingen en stichtingen. Tegen inlevering van de stempelkaart ontvangt iedereen iets lekkers en zijn er prijzen te winnen.

Naast de activiteiten met stempelkaart zijn ook de Heemkundekring en Muziekschool Deurne aanwezig tijdens Deurne Kleurt Oranje. Dansstudio Loes verzorgt op het podium op de Markt dansoptredens en kinderen kunnen zich laten grimeren. Daarnaast zijn er diverse springkussens, een Cowboy Run stormbaan en een Beach Klimboom.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen