Deurne
dinsdag 16 april 2024
HomeTV SportDeurne in tweede helft onderuit

Deurne in tweede helft onderuit

Ondanks een redelijke eerste helft ging Deurne toch nog fors onderuit in de tweede helft in een wedstrijd die weinig hoogtepunten kende en net zo goed in 0-0 had kunnen eindigen. Maar Deurne zit in de hoek waar de klappen vallen en is op dit moment niet bij machte het tij te keren.

Deurne begon goed aan de wedstrijd. De poppetjes leken op de juiste plaats te staan en Groen was in de achtste minuut al dichtbij een treffer. De linksbenige middenvelder kogelde vanuit een prachtige vrije trap iets buiten de zestien op de paal en doelman Zwartjes kreeg de bal nog op zijn lichaam waarna het leer over de achterlijn rolde. Groene Ster kwam in het eerste bedrijf nauwelijks aan kansen toe, maar ook Deurne wist, behoudens een goed schot van Brouwers met een even zo goede redding van Zwartjes, ook nauwelijks mogelijkheden te creëren.

De tweede helft liet een initiatiefrijker Groene Ster zien en Miljkovic mikte in de 48ste minuut maar een meter te hoog. Deurne zette daar een kopbal van Versleeuwen tegenover die nog maar ternauwernood van de lijn kon worden gehaald. In de 58ste minuut viel het eerste tegendoelpunt min of meer uit de lucht. Werker stond goed en wist van dichtbij uit een vrije trap binnen te werken; 0-1, maar nog geen reden tot paniek.

Maar toen in de 73ste minuut Miljkovic uit een counter van dichtbij van Crooy passeerde en de 0-2 liet aantekenen was het in feite gedaan met Deurne dat vermoeid oogde en er zelf niet meer in leek te geloven. Tulmans mikte van dichtbij nog op de paal en had dus de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar zoals ook in de eerste helft was de paal weer spelbreker. Toen in de 84ste minuut de Deurnese verdediging  ruim baan gaf aan Gielkens en ondanks Van Crooy er 0-3 van maakte viel het doek definitief.

De frustratie bij de Deurnespelers droop er vanaf en scheidsrechter Van Berkel verbaliseerde in de slotminuten nog Respen, Verbeek en Vos voor volstrekt onnodige overtredingen.

Bijna was het nog 0-4 geworden, maar met een knappe redding wist van Crooy een nog grotere blamage te voorkomen. Deurne zal de komende tijd alles op alles moeten zetten om de negatieve spiraal te doorbreken. Nog steeds bestaat de mogelijkheid om uit de degradatiezone te ontsnappen. De ploegen in de hoofdklasse zijn aan elkaar gewaagd en daar kan hoop uit geput worden, maar het is wel zo dat dat het in het veld moet gebeuren.

Zondag aanstaande speelt Deurne in en tegen  eersteklasser Someren een bekerwedstrijd. De week daarop ontvangt het team van Ronnie Couwenberg TEC.