7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneDeurne is alert met WhatsApp-groepen

Deurne is alert met WhatsApp-groepen

Deurne Alert! Met die naam roepen de LEVgroep, politie en gemeente Deurne inwoners op om een WhatsApp-groep te starten in hun buurt of wijk. In deze groep kunnen buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties, vreemde figuren of een opvallende auto in de straat. De beheerders van deze straat- of buurtapps kunnen lid worden van de Whatsapp-groep Deurne Alert! in hun dorp of wijk. Zo kunnen zij zaken met elkaar delen.

Er zijn in de gemeente Deurne in veel straten en buurten al Whatsapp-groepen actief. De LEVgroep, politie en gemeente willen deze groepen uitbreiden én met elkaar verbinden, via de dorps- en wijkapps. Zo ontstaat er een breed netwerk aan appgroepen en kunnen mensen elkaar snel informeren of waarschuwen.

Er komt in elk dorp en elke wijk in Deurne een Deurne Alert WhatsApp-groep. Deze groepen worden beheerd door de wijkbeheerders van de LEVgroep. In de dorps- en wijkapps zitten ook de wijkagenten, die informatie kunnen oppikken uit de appgroepen en informatie kunnen delen, bijvoorbeeld als er een verdachte is aangehouden.

De Whatsapp-groepen per dorp of wijk zijn alleen bedoeld voor veiligheidszaken. Het is dus geen app om leuke plaatjes of filmpjes te delen. De wijkbeheerders – die deze groepsapps beheren – zullen hierop toezien. Over het gebruik van de straat- en buurtapps mogen de deelnemers zelf afspraken maken.

Het blijft van belang dat inwoners bij een verdachte situatie nog steeds blijven alarmeren via 112. Een bericht in de WhatsApp-groep is namelijk géén melding aan de politie. De juiste volgorde is SAAR: Signaleer (neem een verdachte situatie waar), Alarmeer (bel de politie via 112), App (stuur een bericht in de groepsapp) en Reageer (verstoor, als dat veilig kan, de inbraak).

Aanmelden voor de dorps- en wijkapps
Beheerders van straat- of buurtapps die lid willen worden van de Whatsapp-groep Deurne Alert in hun dorp of wijk, kunnen zich aanmelden bij de wijkbeheerders van de LEVgroep. Dat kan via michel.vaneunen@levgroep.nl of mandy.smeets@levgroep.nl (o.v.v. buurtpreventie). Vermeld hierin je naam, adres en mobiele nummer. De wijkbeheerders zorgen ervoor dat je in de juiste groep wordt geplaatst.

De gemeente stelt aan elk dorp en elke wijk een aantal WhatsApp-borden beschikbaar. Deze borden komen bij de toegangswegen te hangen. In overleg met de dorps- en wijkraden wordt bekeken op welke plekken de borden gehangen worden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen