11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneDeurne krijgt nieuw culinair evenement

Deurne krijgt nieuw culinair evenement

Er komt een nieuw culinair evenement in Deurne. Op zondag 27 augustus, tijdens de Nacht van het Witte Doek, staat de Markt in het teken van Taste Sensation. Bezoekers kunnen van alles proeven en de beste drie koks krijgen een prijs. 

Het idee is een initiatief van Lionsclub Deurne en bedoeld als stimulans voor gezondere voeding in restaurants. Een deel van de opbrengst van de dag gaat naar Stichting Energy4all, die zich inzet om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen.

Kookwedstrijd
Op 4 juli streden Spijs van Gijs, Streeckhuys, Marielle van Lieshout Paddenstoelen, SOEPlesse, Beijers, Herberghe In de Heerlijckheid uit Deurne en Restaurant Se7eN uit Helmond tegen elkaar tijdens een kookwedstrijd in de keukens van Helicon MBO in Helmond. De jury, bestaande uit Ria Joosten (catering Neer), Anouchka van der Zee (diëtiste), Thijs Berkers (chef-kok Raadhuis Uden), Joep van der Steen (docent voeding Helicon) en Monique van Nielen (voedingswetenschapper), beoordeelde de gerechten aan de hand van een streng toetsingskader. Er werden plus- en minpunten gegeven voor de toevoeging van onder meer zout en suiker, verzadigde vetten, bereidingswijze, gebruik van groente en fruit en de keuze van vis- of vleessoorten. De drie beste koks ontvangen tijdens Taste Sensation op de zondag van de Nacht van het Witte Doek een prijs.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen