19.2 C
maandag 29 april 2024
Home- DeurneDeurne laat zege glippen tegen Limburgia met 10 man (3-3)

Deurne laat zege glippen tegen Limburgia met 10 man (3-3)

De blauwwitten moesten zondag aantreden zonder de geblesseerde Joris van den Heuvel, waardoor Luuk Veeneman een linie opschoof. Mede hierdoor kon SV Deurne deze altijd lastige uitwedstrijd niet over de streep trekken en eindigde het duel in 3-3.

De Deurnese ploeg controleerde de wedstrijd in de beginfase, maar toch was de eerste doelpoging van Limburgia. Deurne stelde daar een vrije trap tegenover van Dennis Groen, die tot een corner leidde. Een tweede corner leidde tot een scrimmage voor de goal van Limburgia, maar de bal ging uiteindelijk naast het doel. Limburgia liet Deurne aan de bal en loerde op een counter met hun snelle spitsen. Dit leidde in de 19de minuut tot een snelle omschakeling na balverlies en vervolgens tot niet resoluut ingrijpen, waardoor Limburgia via Bjorn Broeders op 1-0 kwam.

Rode kaart
Een paar minuten later kantelde de wedstrijd toen Martijn Dekkers van Limburgia een grove charge op Thijs Matheij inzette en tot veler verbazing direct rood kreeg. Deurne ging drukken en kreeg een paar halve mogelijkheden tot in de 31ste minuut een corner van Gert Swinkels door Matheij bij de tweede paal ineens op de slof werd genomen: 1-1. Nog geen minuut later miste dezelfde Matheij een uitstekende mogelijkheid na een prima voorzet van Stefan van der Werf, maar helaas raakte hij de bal volkomen verkeerd.

In de 41ste minuut moest Mark Louwers met een bovenbeenblessure het veld verlaten, waardoor Luuk Veeneman een linie zakte. Verder ging Finn van der Steijn op zes spelen en Jasper Aarts als invaller op 10. In de derde minuut van de blessuretijd kwam Deurne op een 2-1 voorsprong toen een diepe bal bij de tweede paal door Van der Werf knap werd aangenomen en met een omhaal ter hoogte van de penaltystip terecht kwam bij Van der Steijn, die zijn tegenstander uitkapte en de bal onberispelijk in de linker bovenhoek schoot. Limburgia wist daar voor de rust nog een corner tegenover te zetten met enig gevaar.

Buitenspel
Direct na rust werd Van der Werf onterecht voor buitenspel teruggefloten toen hij door Matheij alleen op de keeper afgestuurd werd. In de 56ste minuut kreeg Stefan van der Werf opnieuw een goede kans na een mooie actie van Swinkels en Aarts. De keeper redde knap. Nog geen twee minuten later was het weer Van der Werf die met een steekpass voor de keeper werd gezet, maar opnieuw wist hij deze te redden.

Vanaf minuut 60 trok Limburgia met tien man het initiatief weer naar zich toe en wist het Deurne regelmatig onder druk te zetten. Dit leidde tot een paar gevaarlijke situaties voor het doel van Peter Strijbosch. Toch was het SV Deurne, dat in de 64ste minuut na knullig balverlies van Limburgia via Aarts de bal bij Van der Werf kreeg, die nu wel met een droge schuiver het net wist te vinden. De grensrechter had zoals wel vaker deze middag de vlag weer omhoog, maar de scheidsrechter negeerde het signaal en kende de 1-3 toe.

Doorspelen
Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, ware het niet, dat Limburgia nauwelijks 2 minuten later de 2-3 tegen de touwen werkte. Dit keer na vermeend buitenspel aan de andere kant, maar ook hier liet de scheidsrechter doorspelen en kon Strijbosch de inzet niet vastpakken en wist een van de voorwaartsen uit de rebound te scoren.

Deurne werd ondanks de ‘man-meer-situatie’ onrustig en kwam niet meer aan een goede opbouw toe, waartegenover Limburgia juist met flair de aanval koos en hiervoor uiteindelijk werd beloond met een gelijkmaker in de 88ste minuut. Deurne kreeg de bal maar niet weg in en rond de zestien, totdat deze op vijf meter voor de voeten viel van invaller Thijssen. Inmiddels was de vooraf al licht geblesseerde Swinkels vervangen door Rens Joosten en moest Willem van der Meer het veld geblesseerd verlaten nadat hij vol op de enkel was geraakt. Hij werd vervangen door Thijs van der Heijden.

Sta-in-de-weg
Toch had Deurne in de 85ste minuut de wedstrijd opnieuw in het slot kunnen gooien toen Groen een prima counter perfect aflegde op Matheij, maar ook deze keer was de Limburgse keeper een sta-in-de-weg. In de extra tijd was Limburgia nog een keer gevaarlijk uit een corner en was er tot slot een schietkans voor Joosten, helaas was zijn inzet te zacht.

Komend weekend is SV Deurne vrij en ook het weekend daarop wordt er niet gespeeld vanwege carnaval. Eerstvolgende wedstrijd voor de blauwwitten vindt plaats op 18 februari, dat is de (inhaal)thuiswedstrijd tegen EHC.