23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneDeurne leeft mee met Oranje op goed gevulde Markt

Deurne leeft mee met Oranje op goed gevulde Markt

Waar woensdagavond in de eerste driekwart van het duel tussen Nederland en Engeland de aanmoedigingen en de NOS-commentator vanaf de Markt nog tot ver in de rest van Deurne luid waren te horen, werd het tegen het einde van de wedstrijd angstvallig stil toen bleek dat Oranje had verloren met 1-2. Bij enkele van de vele kijkers in Deurne werd zelfs een traantje weggepinkt.

De Gezamenlijk Horeca Markt Deurne had ervoor gezorgd dat er een gigantisch beeldscherm op het plein in het centrum stond waarop de wedstrijd was te zien. Woensdag overdag werd het enorme gevaarte al opgebouwd en in de avond stroomde de Markt vol met in oranje kleding gehulde fans, die op dat moment nog hoopvol waren op een goede afloop en dat lieten ze horen ook.

Vooral de eerste goal in de zevende minuut van Xavi Simons leverde in het centrum van Deurne veel gejuich op en gaf het publiek goede moed. Maar de sfeer werd in de achttiende minuut al enigszins getemperd na de penalty van Engeland en de treffer van Harry Kane.

In de 65ste minuut liep de spanning weer even op door de actie van Virgil van Dijk die erg dichtbij de 2-1 kwam, maar die door een reflex van Pickford werd voorkomen. In de 79ste minuut kwam Oranje vervolgens goed weg, want de goal van Saka werd uiteindelijk afgekeurd vanwege buitenspel.

De hoop die er dan nog is bij de voetbalfans op de Markt in Deurne wordt definitief weggenomen door Ollie Watkins die goed wordt aangespeeld en vervolgens met een schot in de verre hoek Verbruggen kansloos laat en 1-2 scoort.

Niet de feestelijke afloop die de toeschouwers op de Markt hadden gehoopt, maar menig Oranjefan maakte er na de wedstrijd toch het beste van met een drankje op één van de terrassen in het centrum om het verdriet weg te drinken.

Foto’s: Leo Cuijpers/Martien van Dam/Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen