6 C
Deurne
woensdag 30 november 2022
Home- DeurneDeurne opent energieloket in Ossenbeemd

Deurne opent energieloket in Ossenbeemd

Energie besparen is goed voor het klimaat én voor je portemonnee. Om eigenaars van een woning in de gemeente Deurne hierbij te helpen, wordt een energieloket geopend.

Wie tussen 2 oktober 2020 en 31 maart 2021 investeert in verduurzaming van een bestaande woning, kan geld terugkrijgen. Vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) heeft de gemeente een bedrag van 15.000 euro beschikbaar om tegemoet te komen aan gemaakte kosten. In de praktijk houdt dit in dat wie meer dan €50,- uitgeeft aan woningverduurzaming €20,- terug krijgt, bij kosten boven de €100,- is dit €50,-. Voor deze actie geldt op is op.

Energieloket
Om dit alles in goede banen te leiden, wordt er in de Ossenbeemd een energieloket geopend. Dit wordt bemand door vrijwilligers van Energyport Peelland en is elke zaterdag tussen 9.30 uur en 11.30 uur geopend.

Duurzaamheid
Wie in aanmerking wil komen voor een compensatie, kan met de bon van de duurzaamheidsaankoop naar het loket komen. Dat kan over allerlei zaken gaan, van led lampen tot een zonneboiler. Ook is het loket bedoeld om informatie in te winnen over mogelijkheden om thuis aan de slag te gaan met duurzaamheid en is er de mogelijkheid om een gratis energiescan aan te vragen.

Energiescan
Behalve de gratis energiescan, is het ook een optie om een uitgebreide scan te laten uitvoeren door Energyport Peelland. De kosten hiervoor worden voor bijna 50% vergoed vanuit de RRE-actie.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen