R.I.V.M. maakt..." />
5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneDeurne piekt met coronacijfers, hoogste aantal sinds de start van de coronatests

Deurne piekt met coronacijfers, hoogste aantal sinds de start van de coronatests

Het R.I.V.M. maakte vandaag in haar dagelijkse update bekend, dat in de afgelopen 24 uur 38 Deurnese mensen positief zijn getest op Corona. En dat is het hoogst aantal sinds de uitbraak van het virus, maar in ieder geval de start van de coronatests.

Eén inwoner moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Vooralsnog werd in het afgelopen etmaal geen sterfgeval gemeld.

Versoepelingen
Gisteren maakte het demissionaire kabinet Rutte de versoepelingen bekend, op weg naar een meer toegankelijke samenleving. De eerste stap naar het openingsplan wordt per 28 april gezet. Dan worden de volgende maatregelen losgelaten of aangepast.

Einde avondklok
Op 28 april 04.30 uur vervalt de avondklok.

Thuisbezoek naar twee personen
Het advies voor thuisbezoek verandert. Het nieuwe advies is: ontvang maximaal twee mensen per dag. En ga maximaal een keer per dag op bezoek. Beperk ook het aantal verschillende contacten in een week. Was altijd bij binnenkomst de handen en houd ook binnen anderhalve meter afstand.

Terrassen open
Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel, op minder dan 1,5 meter afstand. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht. Bekijk alle regels die gelden op het terras. In de volgende stappen van het openingsplan worden de voorwaarden voor de horeca verruimd.

Winkels en markten open
Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Het is nog steeds belangrijk om drukte te vermijden. Ga daarom op een rustig tijdstip naar een winkel, zoals vroeg in de ochtend. En ga zo veel mogelijk alleen. Niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken, kunnen open van 06.00 tot 20.00 uur. Essentiële winkels, zoals supermarkten, mogen weer open op hun gebruikelijke tijden. Het dragen van een mondkapje in winkels blijft verplicht. Op warenmarkten mogen ook weer andere artikelen dan levensmiddelen verkocht worden. Zoals kleding en cosmetica.

Hoger onderwijs een dag per week
Studenten aan universiteiten en hoge scholen kunnen vanaf maandag 26 april ongeveer 1 dag per week les op locatie volgen. Dit kan alleen onder voorwaarden, zoals 1,5 meter afstand houden. Vanaf mei komen zelftesten beschikbaar voor studenten en medewerkers.

Theorie-examen mogelijk
Theorie-examens voor een rijbewijs, vaar- of vliegbewijs zijn weer mogelijk.

Uitvaarten
Het maximaal aantal mensen bij een uitvaart wordt verhoogd naar 100.

Alle overige maatregelen blijven overigens gelden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen