11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneDeurne zucht onder hittegolf; binnenblijven of in je zwembroek naar het café

Deurne zucht onder hittegolf; binnenblijven of in je zwembroek naar het café

Het is al dagenlang heet in de gemeente Deurne en de criteria voor een hittegolf zijn inmiddels ruim gehaald. Hoewel het einde van de hete periode in zicht is, kan het vandaag nog 34 graden worden in de regio. Geen probleem voor de klanten van café Bright Side in de Zeilberg. Eigenaar Jos van den Eijnden heeft op het overdekte terras een groot zwembad neergezet waarin de bezoekers kunnen afkoelen.

Op meer plaatsen worden manieren bedacht om ervoor te zorgen dat mensen niet oververhit raken zoals bij het Boerenhuis aan de Bruggenseweg in Deurne: “Vandaag wordt het weer een warme dag. Daarom hebben we voor de kinderen een sproeier waar ze lekker kunnen afkoelen.” Voor wie met het hete weer van vandaag toch iets wil ondernemen en tegelijkertijd het hoofd koel wil houden, heeft natuur- en milieucentrum De Ossenbeemd op zondagmiddag om 14.00 uur een bomenwandeling met gids Leo: “Onder onze hoge bomen is het lekker koel.”

Super hittegolf
Vanaf komende woensdag wordt het in Deurne pas echt koeler en zakt de temperatuur voor het eerst sinds een week onder de 25 graden. Met vijf dagen boven de 25 graden waarvan drie dagen boven de 30 graden is er als sprake van een hittegolf. Gebaseerd op die eisen is die hittegolf in onze regio al vanaf afgelopen vrijdag een feit. Een super hittegolf gaan we niet halen want daarvoor moet het vijf dagen boven de 30 graden zijn maar ook nog eens drie dagen daarvan boven de 35 graden.

Droge lucht
Dat de hittegolf deze keer minder warm aanvoelt heeft te maken met de luchtstroming. Bij hete dagen komt in Nederland de wind meestal uit het zuidoosten of zuiden en die lucht bevat veel vocht. Bij deze hittegolf komt de wind meer uit een oostnoordoostelijke richting waardoor de lucht droger is en het minder benauwd voelt.

Regen en onweer
Daar komt vanaf maandag wel verandering in want dan draait de wind naar het zuiden en hoewel de temperaturen dan net onder de 30 graden uitkomen, voelt het nog net zo warm als zondag. Pas vanaf woensdag gaan de temperaturen echt onderuit naar 23 graden maar ook dan blijft het benauwd en is er kans op regen en onweer. Ook de komende nachten kan het klam aanvoelen. Van zondag op maandag daalt de temperatuur niet verder dan tot 20 graden en ook de twee nachten erop zullen benauwd aanvoelen.

Foto: Facebook Jos van den Eijnden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen