1.8 C
Deurne
woensdag 8 februari 2023
Home- DeurneDeurnenaar ontvangt gemiddeld 2,1 kerstkaarten per post

Deurnenaar ontvangt gemiddeld 2,1 kerstkaarten per post

Inwoners van de gemeente Deurne kunnen dit jaar 2,1 kerstkaarten verwachten via de post. Hiermee ontvangen inwoners van Deurne aanzienlijk minder kerstkaarten via de post dan de gemiddelde Nederlander (4,4). Dat blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. 

In Noord-Brabant worden gemiddeld de meeste kaarten bezorgd in Drimmelen. Ook in de gemeenten Waalre en Moerdijk kunnen de inwoners bovengemiddeld veel kaarten verwachten. Deurne staat daarmee op de 60ste plaats van de 62 Brabantse gemeenten.

Dé kerstkaartengemeente
De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

Vaker op tijd
Opvallend is ook dat Nederlanders vaker op tijd zijn met het verrassen van familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar mensen voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45 procent. Vandaag, dinsdag 17 december, is de dag dat dit jaar de meeste kerstkaarten op de mat vallen.

Foto: Greetz

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen