8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneDeurnenaar Rick de Rooij nieuwe hoofdtrainer PSV Vrouwen

Deurnenaar Rick de Rooij nieuwe hoofdtrainer PSV Vrouwen

Rick de Rooij (41) uit Deurne wordt na de winterstop de hoofdtrainer van PSV Vrouwen. Hij tekent een contract voor 2,5 jaar. De Rooij was sinds begin december al interim-trainer, na het vertrek van hoofdtrainer Sander Luiten.

De Deurnenaar werkte eerder bij Helmond Sport en VVV-Venlo. Bij die laatste club trainde hij onder meer de Oranje Leeuwinnen Lieke Martiens, Kika van Es en Daniëlle van de Donk. Sinds 2016 is De Rooij als jeugdtrainer en technisch coördinator van PSV O13-O16 werkzaam binnen de PSV Jeugdopleiding.

Aniek Nouwen
De Rooij kijkt uit naar zijn nieuwe rol als hoofdtrainer van PSV Vrouwen. “De afgelopen weken heb ik al van dichtbij kunnen zien dat het team veel potentie heeft. Ik kijk ernaar uit om PSV Vrouwen en het vrouwenvoetbal naar een nog hoger plan te tillen”, vertelt de trainer in een interview op de clubwebsite. De Rooij krijgt in zijn nieuwe rol te maken met verdedigster Aniek Nouwen, die ook uit Deurne komt. Nouwen is uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal.

Op 5 februari staat de eerste wedstrijd na de winterstop gepland voor PSV Vrouwen. De ploeg van De Rooij neemt het dan op tegen PEC Zwolle in de KNVB Beker.

Foto: LinkedIn Rick de Rooij

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen