Danscollectief Avant Garde en de Deurnese danser Davy Denkers (23) heeft de danswedstrijd Time to Dance op RTL4 gewonnen e..." />
15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneDeurnese Davy Denkers wint RTL Dance-wedstrijd

Deurnese Davy Denkers wint RTL Dance-wedstrijd

Danscollectief Avant Garde en de Deurnese danser Davy Denkers (23) heeft de danswedstrijd Time to Dance op RTL4 gewonnen en 50.000 euro binnengehaald. De finale was vrijdagavond op tv te zien. Davy en zijn vrienden volgden de uitzending in café De Brouwer op de Markt in Deurne. 

Tot vanavond mocht niemand zeggen wat de uitslag was, ook al wisten de finalisten natuurlijk al lang het resultaat. De dansfinale werd al in februari opgenomen, maar Denkers moest tot vrijdagavond zwijgen.

Plotseling en al bepaald
De geheimhoudingsplicht zorgde voor een dubbel gevoel, zei Davy tegen Omroep Brabant. “Absurd, ik was meer gespannen voor de uitzending dan de finale destijds. Nu komen alle reacties van mijn familie, vrienden en supporters ineens op me af. Terwijl de vreugde na de finale eigenlijk al wat is verwaterd omdat ik de uitslag niet kon delen met anderen.”

Trainen in Deurne
Avant Garde is samengesteld uit zeven ervaren dansers uit heel Nederland en België. De groep won in 2016 de danswedstrijd Battle on the Dancefloor op RTL5. Dat leverde toen een heleboel opdrachten op voor de dansgroep. Ze deden tientallen optredens in grote zalen zoals Ziggodome en Ahoy. Trainingen geeft Davy Denkers zelf ook aan dansliefhebbers, vooral ook in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen