19.6 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneDeurnese Dex van den Broek van start op Dutch MX Season Opener...

Deurnese Dex van den Broek van start op Dutch MX Season Opener in Lierop

De jonge Dex van den Broek uit Deurne is zondagochtend van start gegaan bij de  Dutch MX Season Opener. Met deze motorcrosswedstrijd geeft MAC Lierop in samenwerking met Motocrossplanet.nl de aftrap van het seizoen voor 2023.

Van den Broek die lid is van MC Deurne en MAC Lierop eindigde afgelopen jaar op de derde plaats in het ONK kampioenschap en werkt voor de komende periode een druk programma af. Zo komt hij aan start bij het Europees kampioenschap (EMX), ADAC Meisterschaft, Dutch Masters of Motorcross, ONK kampioenschap, het Junior Wereldkampioenschap.

Legendarische circuit
Vandaag rijd hij zijn eerste wedstrijd van het seizoen in Lierop op het legendarische circuit De Herselse Bossen. De trainingen begonnen zondagochtend rond 09.00 uur en om 11.00 uur werd het startschot gegeven voor de eerste wedstrijd.

Grand Prix Argentinië
De wedstrijd in Lierop is voor zowel de Grand Prix-, EMX- als de ONK-rijders in de 85cc-, 125cc-, 250cc- en 500cc-klasse een mooie gelegenheid om nog wat extra wedstrijdritme op te doen voordat hun competitie begint. De Lieropse seizoen-opener vindt namelijk plaats, een week voor de eerste Grand Prix in Argentinië en twee weken voor de start van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Foto: MAC Lierop

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen