23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneDeurnese geschiedenisquiz komt nu naar Liessel

Deurnese geschiedenisquiz komt nu naar Liessel

Op zondag 14 oktober verzorgt Heemkundekring H.N. Ouwerling de Deurnese geschiedenisquiz. Het tweejaarlijkse evenement vindt dit jaar plaats in Liessel. De quiz begint om 13.30 uur in gemeenschapshuis De Kastanje. 

Dit jaar bestaat heemkundekring H.N. Ouwerling 40 jaar. De quizvragen zullen daarom uitsluitend over de afgelopen 40 jaar gaan en heel de gemeente Deurne bestrijken. Oftewel, iedereen die regelmatig DMG in de gaten heeft gehouden, moet voldoende kennis hebben om een hoge score te halen.

Liessels Historisch Erfgoed
Naast het 40-jarig bestaan van de heemkundekring, is er ook een jubileum voor de werkgroep Liessels Historisch Erfgoed. Deze organisatie bestaat dit jaar 10 jaar. Tevens is de heemkundekring in Liessel opgericht. Liesselnaren Henk Kweens, Bep Beljaars, Gerard en Jan Engels en Laurens de Jonge namen daarbij het voortouw. Dit gaf genoeg reden om de geschiedenisquiz dit jaar in Liessel te organiseren.

Winnaar quiz wordt historicus van het jaar
Voor de pauze speelt men een voorronde waaraan iedereen mag deelnemen. De deelnemers krijgen 60 meerkeuzevragen voor hun kiezen. Tijdens de pauze worden deze antwoorden vakkundig nagekeken. In het tweede deel van de quiz strijden de laatste 10 spelers om de eindoverwinning. De winnaar ontvangt de Kannenbuis-wisseltrofee en mag zich voor twee jaar historicus van de gemeente Deurne noemen. Deelname aan de quiz is gratis. 

De felbegeerde Kannenbuis-wisseltrofee
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen