18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDeurnese horecagelegenheid onder vergrootglas vanwege voedselveiligheid en hygiëne

Deurnese horecagelegenheid onder vergrootglas vanwege voedselveiligheid en hygiëne

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft op 29 maart een controle uitgevoerd bij een horecagelegenheid in de gemeente Deurne. In de zaak was de voedselveiligheid en algemene hygiëne niet op orde.

Ook boekhouding niet op orde
De horecagelegenheid is al vaker door het Peelland Interventie Team gecontroleerd. Door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is een waarschuwing gegeven voor het niet op orde hebben van de voedselveiligheid en algemene hygiëne. Ook is tijdens het onderzoek gebleken dat de zaak de boekhouding niet op orde heeft en dat er mogelijk sprake is van sociale zekerheidsfraude. De gemeente laat weten dat nader onderzoek volgt. Om welke horecagelegenheid het gaat, is niet bekendgemaakt.

Controle door verschillende organisaties
Bij de controles van het Peelland Interventie Team zijn verschillende organisaties betrokken, die elk op hun onderdeel controles uitvoeren: Senzer, politie, Vreemdelingenpolitie (AVIM), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Kansspelautoriteit, Belastingdienst en de gemeente Deurne.

Vermoeden van misstanden
Onder de regie van het Peelland Interventie Team zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of het niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om ervoor te zorgen dat herhaling wordt voorkomen.

Doorgeven van overlast of verdachte situaties
Inwoners kunnen overlast en verdachte situaties doorgeven aan het Peelland Interventie Team. Dat kan anoniem via 0492-587309 of info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen